Barcelona on pelannut surkean syyskauden.

Se on La Ligassa seitsemäntenä ja yhden ottelun enemmän pelannut sarjakärki Real Madrid on karannut 16 pisteen päähän. Mestarien liigassa Barcelonan on todennäköisesti voitettava keskiviikkona Bayern München vieraskentällä edetäkseen jatkoon. Benfican on voitettava Kiovan Dynamo Lissabonissa, jolloin Barcelonan pitäisi voittaa Bayern.

Gerard Piquélta tiedusteltiin tiistaisessa lehdistötilaisuudessa, miksi Barcelonan kannattajien pitäisi uskoa siihen, että joukkue voittaa Bayernin. Piquén vastaus oli varsin suora.

– Emme voi antaa heille hirveästi motiiveja siihen kaiken sen jälkeen, miten olemme pelanneet viimeisen vuoden aikana. Olemme tällaisessa tilanteessa, koska olemme itse ajaneet joukkueen siihen. Vaikeilla hetkillä he, jotka oikeasti kannattavat Barcelonaa, osoittavat sen. Rakkaus seuraa kohtaan osoitetaan vaikeilla hetkillä. Jos pääsemme jatkoon, voi moni asia muuttua ja La Ligassakin voimme kääntää tilanteemme päälaelleen, Piqué muistutti.

Piqué uskoo jatkopaikkaan ja avasi enemmän, miten ottelun pitäisi sujua, jotta Barcelona voi voittaa sen.

– Näen jatkopaikan mahdollisena, enkä puhuisi ihmeestä. Tietenkin kyseessä on vaikea ottelu vaikealla stadionilla. Loppujen lopuksi meidän on oltava oma itsemme. Olemme tehneet hyvin vähän maaleja ja he ovat sen sijaan tehneet paljon täysosumia. Voittaaksemme Bayernin meidän on pidettävä maalimme puhtaana ja pitää heidät poissa maalipaikoilta. Meidän on pelattava Bayernin kenttäpuoliskolla ja prässätä korkealta. Jos emme päästä maalia, riittää meille vain yksi maali voittoon. Siitä on lähdettävä liikkeelle.

Ottelu käynnistyy keskiviikkona klo 22.00.