19-vuotiaan Abde Ezzalzoulin oli tarkoitus pelata tämä kausi vielä reservijoukkue Barca B:ssä, mutta osin Barcelonan loukkaantumistilanteenkin ansiosta paikka edustusjoukkueessa aukesi odottamattoman aikaisin. Nyt marokkolainen laitahyökkääjä on pelannut jo viisi La Liga -ottelua putkeen.

Debyyttinsä Abde teki 30. lokakuuta pelatussa ottelussa Alavésia vastaan. Kolmessa ensimmäisessä pelissään hän tuli kentälle vaihdosta, mutta Villarrealia ja viime lauantaina Real Betisiä vastaan Abde on ollut jo avauskokoonpanossa. On selvää, että Barcelonan uusi valmentaja luottaa Abdeen suuresti. Keskiviikon tärkeässä Mestarien liiga -ottelussa Benficaa vastaan Abde ei kuitenkaan voi pelata, koska häntä ei ole rekisteröity Mestarien liigaan.

Marokossa syntynyt Abde muutti Espanjaan kolmevuotiaana. Hän aloitti pelaamisen Elchen alueen eri pikkuseuroissa ja jatkoi matkaansa vuonna 2016 Hérculesiin. Siellä Abde sai vuosina 2019-2021 kokemusta myös miesten peleistä, kun hän pelasi Hérculesissa yhteensä 21 ottelua kolmatta sarjatasoa Segunda B:tä.

Yksi yhtä vastaan -pelaamisellaan Barcelonassa vakuuttanut Abde oli kuitenkin itse hyvin tyytymätön rooliinsa Hérculesissa syksyllä 2020. Hän sai pelkkiä jämäminuutteja ja pyysi siirtyä viime vuoden lopussa. Kuvaan astui Valencia, joka oli halukas hankkimaan Abden reservijoukkueeseensa.

Neuvottelut Valencian kanssa olivat jo likimain valmiit, kunnes Hércules lisäsi sopimusehdotukseen yhden pykälän. Sen mukaan Valencian pitäisi maksaa Hérculesille 10 000 euron sanktiomaksu, jollei Abde pelaisi edustusjoukkueessa ainakin viidessä ottelussa vähintään 45 minuuttia. Tämä 10 000 euron korvausvaade oli summa, jota Valencia ei voinut hyväksyä, ja neuvottelut katkesivat tuloksettomina.

Seuraavaksi Hércules vaihtoi valmentajaa, ja uusi valmentaja, Real Madridin entinen juniorivalmentaja Manolo Díaz nostikin Abden vastuurooliin. Kevään aikana nuori marokkolainen alkoi antaa kunnon näyttöjä osaamisestaan, ja niinpä kesällä palattiin taas neuvottelupöytään.

Barcelonan pelaajahankinnoista vastaava Rámon Planes oli iskenyt tässä vaiheessa silmänsä Abdeen. Myös Real Madrid oli Hérculesiin yhteydessä, mutta tässä vaiheessa Barcelonan kanssa oltiin jo edetty pitkälle. Tälläkin kertaa tosin matkaan tuli viime hetken mutka, vaikka lähes kaikesta bonuspykälineen oltiin jo sovittu.

Nyt Hércules vaati, että Abde voisi jatkaa kauden 2021-2022 lainalla Hérculesissa, eikä tämä ollut Barcelonan mieleen. Niinpä Barcelona päätti pulittaa siirtoikkunan takarajalla Abden sopimuksessa olleen 2 miljoonan euron ulosostopykälän ja lunastaa nuorukaisen kerralla omakseen. Satsaus näyttää kannattaneen, sillä joulukuussa 20 vuotta täyttävä Abde on tehnyt Xaviin nopeasti vaikutuksen.

Sitä tarina ei kerro, mitä Valenciassa Abden läpimurrosta juuri nyt ajatellaan. Voi hyvin olla, että nuukailua 10 000 euron suhteen tullaan Valenciassa vielä monta kertaa katumaan.

Lähde: Sport