Uutistoimisto EFE palkitsi torstaina Atléticon Luis Suárezin La Ligan parhaana eteläamerikkalaispelaajana.

Suárez saapui paikan päälle Madridissa järjestettyyn tilaisuuteen ja puhui muun muassa Atlético-siirrostaan.

Viime kaudella Atléticon kanssa La Ligan mestaruuden voittanut ja 21 maalia sarjassa tehnyt Suárez joutui jättämään Barcelonan, kun katalonialaisseura halusi päästä hänestä eroon hinnalla millä hyvänsä. Se oli Suárezille vaikea hetki.

– Meillä uruguaylaisilla on DNA:ssa kapinallisuutta, ylpeyttä ja halua osoittaa muiden mielipiteet vääräksi, kun meitä epäillään. Tällainen DNA on joskus meitä vastaan ja joskus se auttaa meitä, kuten tässä tapauksessa. Puhuin silloin Diego Simeonen kanssa ja hän huomasi, miten paljon haluan muuttaa tilannettani. Halusin saavuttaa suuria asioita Atléticossa, Suárez summasi.

Suárez kertoi Simeonen motivoineen häntä jo ennen siirtoa.

– Kun Atlético-siirron mahdollisuus oli todellinen, aloimme puhumaan Simeonen kanssa ja hän sanoi minun olevan kuin satutettu leijona. Simeonen mukaan minun oli saatava itsestäni kaikki raivo, asenne ja persoona esiin voidakseni osoittaa ihmisille olevani edelleen huippupelaaja.

Suárez on kiitollinen Atléticon kannattajille saamastaan tuesta.

– Jo ennen Atlético-siirtoani tiesin, millaiset kannattajat seuralla on. Ikävä kyllä he eivät voineet nauttia samalla tavalla mestaruudesta stadionilla viime kaudella, mutta olen pelannut vastustajien paidassa heitä vastaan ja tunsin aina sen adrenaliinin niin Calderónilla kuin Metropolitanollakin. Nyt tunnen sen jokaisessa kotiottelussamme. Tiesin, miten paljon Atléticolla on kannattajia, mutta heiltä saamani tuki on ollut uskomatonta. Kaikkialla on Atléticon kannattajia – mihin sitten ikinä menetkään, Suárez totesi.

Lähde: Sport