La Ligan lauantaissa on varsin herkullinen neljän ottelun kattaus. Tulessa ovat kaikki sarjan kärkiviisikon joukkueet sekä seitsemäntenä oleva Barcelona. Erittäin tärkeistä pisteistä kilvoitellaan otteluissa Barcelona-Real Betis ja Real Sociedad-Real Madrid.

Kello 17.15 alkava Camp Noun mittelö on kiinnostava ihan yksilötasollakin muun muassa siksi, että ottelussa kohtaavat sarjan kaksi ”iällistä ääripäätä”. Real Betisin seuralegenda Joaquín (40 vuotta ja 4 kuukautta) on La Ligan tämän kauden vanhin pelaaja ja Barcelonan superlupaus Gavi (17 vuotta ja 4 kuukautta) nuorin. Pelaajilla on siis ikäeroa peräti 23 vuotta 15 päivää. Jos kaksikko pääsee yhtä aikaa kentälle, on pelissä poikkeuksellisen suuri kahden pelaajan ikäero.

Siitä, kun Joaquín Sánchez debytoi Real Betisin edustusjoukkueessa 20.8.2000, kului vielä melkein neljä vuotta siihen, kunnes Pablo Páez Gavira, tuttavallisemmin Gavi, syntyi.

Vaihtoehtoisessa todellisuudessa he voisivat pelata toki myös samassa joukkueessa, sillä Andalusiasta kotoisin oleva Gavi pelasi itsekin Real Betisin junioreissa, ennen kuin siirtyi Barcelonan La Masia -akatemiaan 11-vuotiaana. Samaan aikaan eivät Gavi ja Joaquín Betisin organisaatiossa olleet, sillä Gavin varhaisten juniorivuosien aikana veteraanihyökkääjä pelasi Valenciassa, Málagassa ja Fiorentinassa. Joaquín palasi kotiin Real Betisiin samana kesänä 2015 kun Gavi muutti Barcelonaan.

Gavin nousu parrasvaloihin on ollut häikäisevän nopeaa, sillä hän pelasi tällä kaudella kaikkien aikojen nuorimpana avauskokoonpanossa olleena pelaajana El Clásicossa (17 vuotta ja 80 päivää) ja debytoi myös Espanjan A-maajoukkueessa kaikkien aikojen nuorimpana (17 vuotta ja 62 päivää), Nations Leaguen välierässä hallitsevaa euroopanmestaria Italiaa vastaan. Kaikkiaan Gavi on pelannut tällä kaudella 12 La Liga -ottelua, joista yhdeksässä hän on ollut Barcelonan avauksessa. Maalia Barcelonan edustusjoukkueessa Gavi ei ole vielä tehnyt.

Betisin kapteeni Joaquín oli pelannut La Ligassa jo 107 ottelua ja tehnyt niissä 22 maalia ennen kuin Gavi syntyi. Kaikkiaan La Liga -pelejä on nyt pelattuna 587 ja maaleja tehtynä 78. Tällä kaudella Joaquín on ollut Betisin avauksessa kaikissa viidessä Eurooppa-liigan ottelussa, mutta sarjapeleissä hän on jäänyt vähäiselle peliajalle. Kaikkiaan Joaquín on nähty kentällä kahdeksassa La Liga -pelissä, yhteensä 101 peliminuutin ajan.

Varmaa ei siis suinkaan ole, että Manuel Pellegrini hänet yhtä aikaa Gavin kanssa kentälle heittää. Pelituntuma on kyllä hyvä, sillä Joaquín pelasi keskiviikkona 83 ottelua Real Betisin cup-ottelussa. Hän teki 4-0-voitossa yhden maalin ja syötti kaksi. Mitä ilmeisimmin edessä on Joaquínin viimeinen vierailu Camp Noulla ainakin sarjaotteluissa, joten toivottavasti myös kotiyleisö muistaa häntä ansaituin aplodein, jos kutsu kentälle käy.

Lähde: Sport