Barcelonan ja Ousmane Dembélén välisissä jatkoneuvotteluissa on odotettavissa ratkaisujen viikko. Ranskalainen laitahyökkääjä saa neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa kuukauden kuluttua, mikäli jatkosopimusta Barcelonan kanssa ei sitä ennen synny.

Sportin mukaan Dembélén agentit ovat antaneet Barcelonan edustajille selkeän ukaasin. Barcalle on tehty selväksi, että mikäli jatkosopimusta ei synny, kieltäytyvät he jyrkästi siitä, että Dembélé pantaisiin tammikuussa siirtolistalle ja Barcelona yrittäisi saada hänestä siirtokorvauksen tai liittää osaksi jotain kauppaa.

Syykin tällaiseen ”uhkaukseen” on selvä. Jos jatkosopimusta ei synny, on Dembéléllä hyvät mahdollisuudet saada erittäin rahakas sopimus jostain muualta, mikäli hän vaihtaa maisemaa vasta kesällä vapaana agenttina.

Niinpä Barcelonan seurajohto haluaa pitää tällä viikolla ”huippukokouksen” Dembélén edustajien kanssa ja pyrkii ratkaisemaan käsillä olevan umpisolmun. Barcelonan uusi valmentaja Xavi pitää Dembéléä tärkeänä pelaajana joukkueelleen, ja Sportin mukaan ranskalainen itsekin on halukas Barcassa jatkamaan. Dembélé viihtyy Barcelonassa hyvin ja haluaa kehittyä yhdeksi joukkueen johtajista, jos vain sitkeä vammakierre sen sallii.

Sport kertoo, että Barcelona on jo parantanut ensimmäistä sopimustarjoustaan. Seurassa ollaan yhä optimistisia sen suhteen, että yhteisymmärrys Dembélén kanssa löytyisi.

Vastahakoisia ovat lehden mukaan olleet ennen kaikkea Dembélén agentit. Barcelonan tekemän jatkotarjouksen kerrotaan olevan kolmen kauden mittainen. Pelaajan peruspalkka pysyisi samana kuin se on nytkin, mutta sopimukseen kirjattaisiin useita menestykseen perustuvia bonuspykäliä.

Barcelonassa ollaan kuitenkin tietoisia siitä, että Dembélé voi saada muualta paljon rahakkaampiakin tarjouksia, ja että hänen edustajansa ovat jo olleet yhteyksissä muihin seuroihin. Varsinkin, jos Dembélé lähtisi Barcasta siirtokorvauksetta, odottaisi häntä luultavasti jossain muualla myös muhkea allekirjoituspalkkio.

Niinpä Barcelonan vakaa päämäärä on löytää Dembélén kanssa sopu jatkosta jo lähipäivien aikana – ennen kuin on liian myöhäistä. Jalkapallojohtaja Mateu Alemany on keskustellut Dembélén agenttien kanssa lähes päivittäin, ja lähestyvän takarajan vuoksi tällä viikolla halutaan pitää mahdollisesti ratkaiseva tapaaminen.