Barcelonan seuraikoni ja varakapteeni Gerard Piqué puhui suunsa puhtaaksi osallistuttuaan Antena 3 -kanavan El Hormiguero -ohjelmaan tiistaina. Barcelonalla ei viikkopeliä ole, ja joukkue sai maanantain ja tiistain harjoituksista vapaata. Niinpä Piqué matkusti Madridiin seuraamaan tenniksen Davis Cupia ja osallistui samalla keskusteluun mainitussa ohjelmassa.

Piqué kommentoi jo heti alussa humoristiseen tapaan Barcan päävalmentaja Xavin kielloista ja rajoituksista, että ”nyt pelaajat eivät voi enää pelata tennistä”. Tennis oli keskusteluissa luonnollisesti läsnä, sillä onhan Piqué nykyisin Davis Cupia järjestävä taho.

Seuraavaksi puolustajalta kysyttiin, millaisilla ehdoilla hän olisi valmis siirtymään pelaamaan Real Madridiin. Piqué kuittasi heti ajatuksen olevan mahdoton. Juontaja kontrasi ja tiedusteli, ”eikö edes ikuinen nuoruus kelpaisi korvaukseksi siirrosta?” Piquén naurunsekainen vastaus oli vähintäänkin suora:

– Mieluummin kuolen kuin siirryn Real Madridiin.

Looginen puheenaihe oli tietenkin myös Lionel Messin kesäinen siirto Barcelonasta Paris Saint-Germainiin. Piqué kuvaili sitä ”erittäin rankaksi päiväksi”.

– Olemme jakaneet pukukopin 13-vuotiaista lähtien. Hän on minulle melkein kuin veli. Se oli erittäin kovaa sekä urheilullisesti että henkilökohtaisesti. Tällä kaudella asiat eivät ole sujuneet kovin hyvin siksikin, koska meiltä lähti kaikkein aikojen paras pelaaja.

– Seitsemäs Ballon d’Or osoittaa, että Messi on kaikkien aikojen paras. Toivon, että hän nauttii olostaan Pariisissa. Nyt tiemme ovat eronneet, mutta jonain päivänä tapaamme taas, Piqué lisäsi.

Piquéstä on povattu Barcelonan tulevaisuuden puheenjohtajaa. Niihin ennustuksiin hän vastasi ympäripyöreästi.

– Joinain päivinä näen itseni Barcan puheenjohtajana, joinain toisina en. Jos siihen ryhtyy, täytyy rakastaa seuraa valtavasti. Se on hirvittävän suuri uhraus ja panostus.

Lähde: Sport