Kun Barcelona hankki Ousmane Dembélén kesällä 2017 Borussia Dortmundista jättimäisellä 135 miljoonan euron siirtokorvauksella, eivät asiat sujuneet ihan kitkattomasti. Dembélé lakkoili Dortmundissa siirron läpi saadakseen ja käytännössä pakotti saksalaisseuran hänet myymään.

Nyt meneillään on viides kausi Barcelonassa, ja näillä näkymin myös viimeinen. 24-vuotias ranskalainen ei ole Barcelonan kanssa jatkosopimusta tehnyt, eikä ilmeisesti ole tekemässäkään. Laitahyökkääjä on kieltäytynyt kaikista tähänastisista jatkotarjouksista, ja sopimus päättyy ensi kesänä.

Sport kertoo Dembélén tunnistavan tilaisuuden rikastua ensi vuonna tuntuvasti. Hänen kerrotaan saaneen ulkomailta – oletettavasti ainakin Valioliigasta – Barcelonaa rahakkaampia sopimustarjouksia. Lisäksi Dembélé voisi saada uudelta seuraltaan jo 20 miljoonan euron allekirjoitusbonuksen, koska hänestä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta.

Barcelona hankki itse viime kesänä Memphis Depayn, Eric Garcían ja Sergio Agüeron vapaiden agenttien markkinoilta, ja nyt Dembélé mielii samalle polulle heidän kanssaan. Vastaava tie odottaa myös Kylian Mbappéa, joka siirtyy mahdollisesti ensi kesänä ilmaissiirrolla PSG:stä Real Madridiin. Sopimuksen loppuun istuminen ja ilmaiseksi uuteen seuraan siirtyminen on ollut viime vuosina jokseenkin yleistyvä trendi.

Kaikkiaan Ousmane Dembélé on pelannut Barcelonassa 121 virallista ottelua, joissa hän on tehnyt 30 maalia ja syöttänyt 21. Ranskalainen on kärsinyt jokaisella kaudella myös runsaista loukkaantumisista. Dembélé saa neuvotella vapaasti muiden seurojen kanssa vuodenvaihteen jälkeen, ellei jatkosopimusta Barcelonan kanssa sitä ennen synny.