Sevilla oli varsinkin ensimmäisen puolituntisen ajan selvästi niskan päällä La Ligan sunnuntai-illan kärkiottelussa Real Madridia vastaan. Paikkoja sillä oli vaikka kolmeen maaliin, mutta sen onnistui tehdä vain yksi. Real Madrid nousi tappioasemasta avausjaksolla tasoihin ja lopulta toisella jaksolla 2-1-voittoon.

Sevillalle jäi ottelusta jossiteltavaa etenkin saamatta jääneen rangaistuspotkun osalta. Lucas Ocampos kaadettiin 36. minuutilla 1-1-tilanteessa rangaistusalueella, mutta tuomari levitti kätensä eikä tilannetta tarkistettu myöskään VAR-monitorilta.

– En ole nähnyt tilannetta nauhalta, mutta minulle sanottiin, että se oli selvä rankkari, eikä sitä haluttu tarkistaa. Kaikki jutut, jotka saattoivat mennä huonosti, menivät meitä vastaan. Nyt meidän on nieltävä myrkkyä, Sevillan valmentaja Julen Lopetegui totesi pelin jälkeen.

Sevillan urheilujohtaja Monchi oli valmentajan kanssa samoilla linjoilla, itse tilanteen nähneenä.

– Minulla ei ole tilanteesta mitään epäselvyyttä. Tilanteessa oli rankkarin arvoinen kontakti. Sen näkee jokainen objektiivinen henkilö. Se oli rankkari, piste. Meillä ei ole VAR:in kanssa onnea, mutta pitkällä aikavälillä kaikki tasoittuu, Monchi totesi.

– En ole vihainen rankkaritilanteen takia, sillä siinä ei ollut mitään uutta. He ovat hyviä tuomareita, mutta he eivät nähneet rankkaria, joka näyttää minusta kerta kerran jälkeen koko ajan selkeämmältä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González oli Sevilla-vastuullisten kanssa samaa mieltä: David Alaba rikkoi Ocamposta, ja Sevillalle olisi kuulunut pilkku.

– Se oli rankkari. Ei VAR-rankkari, mutta tuomarin olisi pitänyt tuomita siitä rankkari, koska Alaba osui eteenpäin menevän Ocamposin jalkaan. Tilanne oli tuomarin vastuulla, sillä VAR:ia ei otettu käyttöön tällaisia tilanteita varten. Tuomarin täytyy viheltää tällainen kuin VAR:ia ei olisi olemassakaan, Iturralde sanoi Carrusel Deportivon haastattelussa.

Iturralde kuitenkin lisäsi, että myös Real Madridille olisi hänen mielestään kuulunut pilkku, kun Diego Carlos jyräsi 88. minuutilla Viniciuksen nurin.

– Diego Carlos kaatoi hänet. Vinicius osui ensin palloon ja sitten Diego Carlos osui häneen. Se oli selvä pilkku.

Julen Lopetegui muistutti lehdistötilaisuudessa lisäksi, että vastassa oli todellinen huippujoukkue.

– Minusta Madridilla ei ollut selkeitä maalipaikkoja, mutta laatunsa ansiosta he voivat käyttää minkä tahansa tilanteen hyväkseen. Sääli, ettemme ratkaisseet peliä silloin, kun hallitsimme sitä. Madridissa pelaa maailman parhaita pelaajia.

– Annoimme mahtavan panoksen, mutta se ei riittänyt voittamaan täällä. Kun hallitsee Madridia vastaan, peli pitää ratkaista, tai se nousee ja rankaisee.

– Tuntemuksemme ovat negatiivisia, koska hävisimme ottelun, jota emme ansainneet hävitä, Lopetegui arveli.

Sevillan valmentajan näkemykseen yhtyi myös Real Madridin valmentaja Carlo Ancelotti, joka totesi suoraan, että tasapeli olisi ollut ottelusta oikeudenmukainen lopputulos.