La Ligan hallitsevan mestarin Atlético Madridin kausi 2021-2022 ei ole toistaiseksi ollut helppo. Espanjan pääsarjassa Atlético oli ennen sunnuntaita voittanut 13 ottelustaan vain seitsemän, ja jatkopaikka Mestarien liigassakin on ennen lohkovaiheen päätöskierrosta työn ja tuskan takana.

Sunnuntaina Atlético vieraili häntäpään Cádizin vieraana. Tekeminen oli pitkään tuskaista tänäänkin. Vaikka Atlético piti avausjaksolla palloa ja hallitsi peliä, ei se saanut yhtään laukausta kohti Cádizin maalia. Ei laukonut tosin Cádizkaan Atléticon maalia päin, joten molemmat maalivahdit olivat työttöminä ensimmäisen 45-minuuttisen.

Kyseessä oli jo kolmas ottelu peräkkäin, jossa Atlético ei lauo ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan kohti vastustajan maalia.

3 - Atlético de Madrid have failed to register a single shot on target in the first half in three straight games in all competitions for the second time with Diego Pablo Simeone as manager (also three in February 2014). Drought.

Cádizin puolustus kesti lähes tunnin ajan, mutta 56. peliminuutilla Atlético Madrid onnistui vihdoin maalinteossa. Yannick Carrasco lähetti keskityksen vasemmalta ja Thomas Lemar puski pallon verkkoon. Maali oli Lemarin koko ammattilaisuran ensimmäinen päämaali.

1 - @atletienglish's Thomas Lemar 🇫🇷 has scored his first headed goal in Europe's top five leagues (24 goals in 203 appearances). Surprising.

Maali vapautti Atléticoa ja suhteellisen pian raitapaidat juhlivat kahta maalia lisää. Ensin 70. minuutilla Antoine Griezmann jatkoi Marcos Llorenten matalan keskityksen ykkösellä verkkoon, ja kuusi minuuttia myöhemmin Ángel Correa päätti Matheus Cunhan esityön 0-3-maaliin. Sekä Correa että Cunha olivat tulleet kentälle vain kolme minuuttia aiemmin.

33 - With his goal against Cádiz, Antoine Griezmann 🇫🇷 has now scored against 33 of the 34 teams he has faced in @LaLigaEN (159 goals), only failing to score against his current club @atletienglish (12). Collector.

86. minuutilla nähtiin harvinaislaatuinen hetki, kun Atléticon luotettavalle ykkösmaalivahdille Jan Oblakille sattui poikkeuksellinen musta hetki. Choco Lozano lähetti oikealta maalille korkean (epäonnistuneen) keskityksen, joka leijaili roikkuna kohti maalin takaylänurkkaa. Vuosien ajan maailman huipulla pelannut Oblak selvittää tuollaiset pallot yleensä vaivatta, mutta nyt slovenialainen kauhoi tyhjää ja pallo leijaili verkkoon. Oblak hipaisi palloa hivenen, ja maali merkittiin hänen omaksi maalikseen. Kyseessä oli Cádizin ainoa ”laukaus” kohti maalia, joten Oblakin torjuntatuntuma oli kieltämättä olematon.

Oblakin reaktio maaliin oli epäuskoinen nauru, ja joukkuetoveritkin kävivät häntä kannustamassa. Stressitasoa laski ennen kaikkea Atléticon 3-0-johto ennen takaiskumaalia. Varmemmaksi vakuudeksi Matheus Cunha kävi kuitenkin pamauttamassa heti seuraavasta hyökkäyksestä loppunumeroiksi 1-4, joten Oblakin virhe ei maksanut mitään. Hyvä niin, sillä muuten juhlatunnelma olisi ollut pilalla. Oblak nimittäin nousi tänään Atléticon seurahistorian eniten otteluita pelanneeksi maalivahdiksi Abel Resinon rinnalle.