Barcelona joutui tiistaina pettymään kotikentällään, kun se jäi maalittomaan tasapeliin Mestarien liigan ottelussa Benficaa vastaan.

Seuralegenda Xavin luotsaama miehistö olisi voitolla varmistanut paikkansa Mestarien liigan jatkopeleihin, mutta nyt se on vaarassa pudota Eurooppa-Liigaan.

Barcelona kohtaa lohkovaiheen päätösottelussa Bayern Münchenin, joka on voittanut kaikki viisi otteluaan. Jatkopaikan lunastaakseen katalaanit tarvitsevat ottelusta vierasvoiton, mikäli Benfica voittaa kotiottelunsa lohkon pisteautomaatti Dynamo Kiovaa vastaan.

Benfica on suursuosikki Dynamo Kiovaa vastaan, kun taas Barcelona on selkeä altavastaaja Bayernin vieraana. Todennäköisyydet ovat sen puolella, että Benfica jatkaa Mestarien liigan jatkopeleihin ja Barcelona pelaa alkuvuodesta seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Eurooppa-liigaa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta ei ole heittänyt hanskoja tiskiin jatkopaikan suhteen. Hän uskoo ”Münchenin ihmeeseen”.

– Bayernin voittaminen on mahdollista. Tulemme näkemään ihmeen, olen vakuuttunut siitä, että voitamme ottelun, seurapomo lataa AS:lle.

– Xavi on erittäin motivoitunut ja erittäin vahva. Hänen saapuminen seuraan on saanut vastustajat kunnioittamaan meitä.

– Toivottavasti meillä menee kaikki hyvin. He tietävät, että voimme tehdä sen uudelleen.