Barcelona on pelannut uuden valmentajansa Xavin johdolla nyt kaksi ottelua. Nolla pysyi omissa sekä Espanyolia että Benficaa vastaan, mutta maaleja Barcelona on tehnyt vain yhden ja senkin rankkarista.

Tiistainen 0-0-tasapeli kotikentällä Benficaa vastaan jätti Barcelonan tukalaan asemaan. Jos Benfica kukistaa Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella kotonaan Kiovan Dynamon, on myös Barcelonan voitettava vieraissa Bayern München, jotta jatkopaikka heltiää. Pelaajien kommentit Benfica-pelin jälkeen kielivät kuitenkin siitä, että itseluottamus on kasvusuunnassa.

– Se, että olen jakanut pukukopin Xavin kanssa pakottaa antamaan enemmän. Emme voi epäonnistua, seitsemän kautta Xavin kanssa samassa joukkueessa pelannut Gerard Piqué totesi Movistar+:n haastattelussa.

– Hän näyttää kaiken, mitä häneltä nähtiin myös pelikentän puolella. Nyt hän välittää ideoitaan valmentajan roolissa. Meidän konkarien tehtävä on auttaa häntä.

Tasapeli Camp Noulla oli Piquélle toki pettymys, mutta hän vakuutti näkevänsä joukkueen pelaamisessa paljon hyvää.

– Piste ei maistu kummoiselta. Teimme paljon töitä voittaaksemme ja loimme tarpeeksi maalipaikkoja. Tasapelin myötä kaikki riippuu meistä itsestämme. Menemme Müncheniin voitto mielessä. Pelaamme erittäin hyvin. Ylhäältä puuttuu tehokkuutta, mutta sekin tulee kyllä.

– Mihin ikinä Barca meneekään, sen pitää mennä voittamaan. Yleisön tuki on uskomatonta. Sillä on tärkeä rooli dynamiikkamme muuttamisessa. Yleisö saa meidät innostumaan, eivätkä he jätä meitä yksin hyvinä eivätkä huonoina hetkinä. Tällä kaudella fanit ymmärtävät, että meillä on vähän vaikeaa, ja ovat tukenamme. Se on mittaamattoman arvokasta.

Myös maalivahti Marc-André ter Stegen ylisti sitä, millainen vaikutus Xavilla on ollut joukkueen mielenlaatuun.

– Kaikki näkevän sen toiveikkuuden, jolla hän saa meidät pelaamaan. Me kaikki olemme täynnä intoa ja haluamme antaa hänelle kaikkemme. Vastustajien on hyvin vaikeaa puolustaa pelitapaamme vastaan. Jätämme vain hyvin vähän tiloja, ja se on hyvä. Tällä asenteella voittoja tulee varmasti, saksalainen kommentoi.

Lähde: Sport