Rodrigo De Paul siirtyi kesällä Udinesen riveistä Atléticoon noin 35 miljoonalla eurolla.

De Paulia pidettiin jo kesällä suorana Saúlin korvaajana. Avauskokoonpanon paikkansa menettänyt Saúl lähti elo-syyskuun vaihteessa lainalle Chelseaan.

Argentiinan A-maajoukkueessa avainpelaajaksi noussut De Paul on päässyt viimeisten viikkojen aikana sisään Atléticon pelitapaan ja on napannut avauskokoonpanon paikan Diego Simeonen alaisuudessa.

Marca haastatteli keskikenttäpelaajaa ennen keskiviikon AC Milan -ottelua. De Paul kertoi kuulleensa Ángel Correalta pelkkää hyvää Atléticosta ja joukkueen pelaajista. De Paul ja Correa pelaavat yhdessä Argentiinan A-maajoukkueessa ja voittivat kesällä Copa Américan.

– Kyllä, olen sanonut sen aiemminkin. Minut otettiin täällä vastaan todella hyvin. Ángel oli kertonut minulle paljon pukukopista ja siitä, miten hyviä persoonia siellä on. Voidaksesi luoda menestyvän joukkueen on sinulla oltava sellaisia pelaajia joukkueessasi. Kaikki tukevat toisiaan ja siten voimme saavuttaa suuria asioita.

De Paul ja Luis Suárez ovat ystävystyneet Atléticossa ja kaksikko viettääkin paljon aikaa keskenään kentän ulkopuolella.

Suárezin kanssa meillä oli jo valmiiksi yhteisiä ystäviä. Lisäksi hän teki hienon eleen ensimmäisenä päivänäni Atléticossa. Hän pyysi puhelinnumeroani ja lähetti minulle viestin kertoakseen olevansa valmis auttamaan missä tahansa asiassa. Sellainen viesti oli tärkeä sopeutumiseni kannalta, De Paul muistutti.

De Paul kertoi halunneensa siirtyä Atléticoon jo viime keväästä lähtien.

– Olin jo kesken viime kauden varma siitä, että haluan siirtyä Atléticoon. Muistan puhuneeni agenttini kanssa maaliskuussa ja kerroin hänelle haluavani siirtyä Atléticoon ja hänen oli toteuttava se unelmani. Eräs päivä kirjoitin hänelle viestinkin, että oletko varma saavasi minut siirtymään Atléticoon. Hän vastasi myöntävästi. Myöhemmin puhuin Simeonen kanssa ja kerroin hänelle, miten paljon halusin siirtyä Atléticoon.

– Pidin paljon siitä, miten Atléticossa eletään ja pelataan jalkapalloa. Pidin Simeonen, hänen valmennusryhmän ja kannattajien asenteesta jalkapalloa kohtaan. Ne auttoivat ja motivoivat minua haluamaan jatkaa uraani Atléticossa. Olen varma, etten tule katumaan siirtoani Atléticoon ja toivon, ettei Cholokaan (Simeone) kadu sitä.

Atléticon ja AC Milanin välinen Mestarien liigan lohkovaiheen viidennen kierroksen ottelu käynnistyy Metropolitanolla Suomen aikaa klo 22.00.