Frenkie de Jong siirtyi Ajaxista Barcelonaan kesällä 2019.

Barcelona maksoi keskikenttäpelaajasta noin 86 miljoonan euron siirtosumman.

De Jong on lukeutunut siirrostaan lähtien Barcelonan ehdottomiin avauskokoonpanon pelaajiin. De Jong saapui Barcelonaan kuitenkin varsin vaikealla hetkellä, sillä seura on ollut melkoisissa urheilullisissa ja taloudellisissa vaikeuksissa muutaman vuoden ajan.

Se saattaa olla yksi osasyy siihen, ettei de Jong ole saanut itsestään parasta irti Barcelonassa, vaikka hän on edelleenkin ehdoton avainpelaaja joukkueessa.

El Chiringuiton mukaan Barcelonan seurajohto olisi asettanut de Jongin myyntiin helpottaakseen valtavia talousvaikeuksiaan.

Mundo Deportivon mukaan väite ei pidä paikkaansa. Lehden mukaan Barcelona ei aio myydä de Jongia, eikä pelaaja halua jättää seuraa. Barcelonan uusi valmennusjohto pitää de Jongia todellisena huippupelaajana ja haluaa pitää hänestä kiinni. Xavi on vakuuttunut saavansa de Jongista parhaan irti.

Jos Xavi laittaa de Jongin lauantaisessa Espanyol-derbyssä kentälle, olisi hollantilainen pelannut siten jo viiden eri valmentajan alaisuudessa, kun mukaan lasketaan Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman ja Sergi Barjuán.