Xabi Alonso on valmentanut noin kahden ja puolen vuoden ajan Real Sociedadin B-joukkuetta.

Alonson miehistö nousi viime kauden päätteeksi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Segundaan, eli täysammattilaissarjaan. Real Sociedadin B-joukkueen syyskausi Segundassa on ollut odotetun haastava. 16 ottelusta tuloksena on 17 pistettä ja sarjataulukon 18. sija. Joukkue on kuitenkin putoamisviivan yläpuolella.

Upean pelaajauran tehnyt Alonso totesi julkisesti The Athleticin haastattelussa tavoittelevansa päävalmentajan paikkaa huippusarjoista. Alonso tiettävästi neuvotteli kesken viime kauden Borussia Mönchengladbachin kanssa sopimuksesta, mutta jäi lopulta San Sebastiániin ja allekirjoitti jatkosopimuksen Real Sociedadin kanssa.

Alonso on kuitenkin sitoutunut valmentamaan joukkuettaan ainakin tämän kauden loppuun Segundassa.

– Kaikki tekevät omat päätöksensä. Aion kulkea omaa polkuani pitkin, enkä tehdä niin, miten muut haluavat minun tekevän. Tavoitteeni on valmentaa huippujoukkuetta, mutta ei minulla ole kiirettä sen suhteen. Olen onnellinen Real Sociedadissa ja haluan pitää meidät Segundassa.

– Aloitin uutta uraa ja tiesin oppivani täällä parhaiten, koska täällä on kärsivällisyyttä ja työtäni kannustetaan. Täällä on selkeä pelitapa, hyvät fasiliteetit, laadukasta kommunikointia ja kaikki on hyvin luonnollista. Opin tuntemaan itsenikin tämän projektin aikana. Saan tehdä päätöksiä ja myös epäonnistua. Tämä on paikka, jossa minulla on hieman enemmän tilaa oppia. Pelaajatkin auttavat minua paljon. Tämä on kolmas kauteni täällä ja asiat sujuvat hyvin.

39-vuotias Alonso pelasi pelaajauransa alussa Real Sociedadissa usean vuoden ajan ja edusti seuraa 124 ottelussa.