Kokenut 38-vuotias brasilialaispuolustaja Dani Alves kävi maanantaina Barcelonan lääkärintarkastuksessa ja liittyi vielä samana iltana ensimmäisen kerran uudella pestillään joukkueen harjoitusvahvuuteen. Ennen treenien alkua Alves piti pelikavereilleen pukukopissa tunteikkaan puheen.

Vaikka ikää alkaa jo olla, varsin selvältä näyttää, että ainakin kaivattua johtajuutta ja optimismia konkari Barcelonan joukkueeseen tuo. AS julkaisi Alvesin pitämän motivaatiopuheen kotisivuillaan.

– On ilo olla täällä. Oltuani niin pitkään poissa on minulle suuri kunnia palata taas takaisin, ja saada jakaa tämä teidän kanssanne, Alves aloitti.

– Tulin tänne myös oppiakseni teiltä, mutta myös vanhalta te voitte oppia jotain. Sen, että tiedätte, mitä tämä seura ja tämä paita merkitsevät. Minä, joka olen ollut monta vuotta poissa, olen huomannut, että tämä on paras paikka tehdä isoja juttuja ja paras paikka elää.

[readmore from=Alves-Dani]

– Teidän, jotka olette täällä, pitäisi arvostaa sitä, koska muualla ei ole mitään parempaa kuin täällä. On suuri ilo olla teidän kanssanne täällä. Me tulemme tekemään isoja juttuja, koska sellaista varten tämä seura on luotu.

Pelikaverit antoivat Alvesille aplodit tämän puheen päätyttyä. Maaottelutauon jälkeen nähdään, millainen henkinen vaikutus Alvesilla koko joukkueeseen on. Pelaamaan hän pääsee itse vasta tammikuussa. Yleisölle ja medialle Alves esitellään keskiviikkona.