Tänään on Barcelonan faneilla jälleen suuri päivä. Seuraikoni Dani Alves on tänään barcelonalaisessa sairaalassa seuran lääkärintarkastuksessa ja liittyy virallisesti seuran vahvuuteen. Vaikka brasilialainen laitapuolustaja saa pelata vasta tammikuussa siirtoikkunan auettua, osallistuu hän jo maanantai-iltana kello 18 paikallista aikaa ensimmäisiin harjoituksiinsa uusvanhana Barcelonan pelaajana.

– Taisitte kaivata minua? Minä osaan aina yllättää, hyväntuulinen ja iloinen Dani Alves huikkasi median edustajille sairaalaan mennessään.

Barcelona ei ole vielä tiedottanut, milloin Alves esitellään virallisesti medialle ja yleisölle, mutta sen uskotaan tapahtuvan joko tiistaina tai keskiviikkona. Alves allekirjoittaa loppukauden kattavan sopimuksen, johon sisältyy optio kaudesta 2022-2023. Alvesin palkan uskotaan olevan tämän kauden osalta erittäin alhainen.

Jos johonkin jalkapalloilijaan voidaan liittää adjektiivi ”ikinuori”, niin Alvesiin se varmasti pätee. Kun hän pelaa seuraavan kerran Barcelonan paidassa La Liga -ottelun, tulee hänestä seurahistorian iäkkäin La Liga -pelaaja. Tällä hetkellä ennätystä pitää hallussaan José Manuel Pinto, joka oli 38 vuotta ja 6 kuukautta vanha pelatessaan viimeisen sarjapelinsä Barcan sotisovassa. Alves on tällä hetkellä samanikäinen.

Alvesin ikäero Barcelonan nuoriin tähtipelaajiin verrattuna asettuu uomiinsa, kun ajattelee Ansu Fatin ja Pedrin olleen viisivuotiaita, kun Alves teki ensimmäisen sopimuksensa Barcelonan kanssa. Kolmevuotias Gavi opetteli vasta pikkuhiljaa puhumaan.

6.5.1983 syntynyt Alves siirtyi Barcelonaan 25-vuotiaana vuonna 2008 Sevillasta. Hänen menestyksekäs jaksonsa seurassa kesti vuoteen 2016, jolloin Alves siirtyi ilmaissiirrolla Juventukseen. Seuraavien viiden ja puolen vuoden aikana Barcelona on etsinyt kuumeisesti Alvesille mitat täyttävää korvaajaa – ja on käyttänyt heidän siirtokorvauksiinsa yhteensä 93,7 miljoonaa euroa.

[readmore from=Alves-Dani]

Aleix Vidalista maksettiin 17 miljoonaa, Nélson Semedosta 35,7 miljoonaa, Moussa Waguésta 5 miljoonaa, Sergiño Destistä 21 miljoonaa ja Emerson Royalista 15 miljoonaa euroa. Heistä ainoastaan 21-vuotias Dest on edelleen seurassa.

Mainitut viisi pelaajaa ovat pelanneet Barcelonassa yhteensä 238 ottelua. Maaleja heille on tilastoitu yhdeksän ja maalisyöttöjä 26. Vertailun vuoksi Alves teki 391 ottelussaan Barcelonassa 21 maalia ja antoi 101 maalisyöttöä. Niinkin kai voisi sanoa, että Alvesin korvaaminen on osoittautunut Barcelonalle lievästi sanottuna hankalaksi.

Lähde: Sport