Espanja nousi torstai-iltana MM-karsintalohkonsa kärkipaikalle voitettuaan Kreikan vieraskentällä 1-0. Lue otteluraportti täältä.

Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Luis Enrique yllätti laitettuaan Álvaro Moratan ja debyyttinsä tehneen Raúl de Tomásin avauskokoonpanoon.

Avauksessa oli siis kaksi puhdasta kärkeä, vaikka Enriquen Espanja on totuttu näkemään joskus jopa ilman hyökkääjää.

– Laitoin de Tomásin ja Moratan avauskokoonpanoon, jotta he rikkoisivat Kreikan puolustuksen. Näin RDT:n harjoittelevan ja hän vakuutti minut. Puhuin hänen kanssaan siitä, miten hän voisi parantaa joitain puolustuksellisia asioita. RDT:llä on hyvä laukaus ja pidin siitä, mitä näin. RDT pelasi hyvän ottelun, vaikka kenties häneltä puuttui itseluottamusta viimeistelyssä, Enrique totesi.

Espanja kohtaa päätöskierroksella Ruotsin. Espanjalle riittää tasapeli kisapaikkaan.

– Tietenkin uskon pääsevämme MM-kisoihin. Uskoin siihen silloinkin, kun olimme lohkossa toisella sijalla. Ruotsia vastaan on hyvin vaikea onnistua maalinteossa. Lähtökohtaisesti Ruotsi hyökkää enemmän kuin Kreikka. Meille riittää tasapeli, mutta lähdemme totta kai voittamaan.

Sunnuntainen ottelu pelataan La Cartujalla Sevillassa. Enriquella on hyviä muistoja Sevillasta pelaajauraltaan.

– Pelaajana muistin, miten pääsimme MM-kisoihin voitettuamme Tanskan, koska yleisö oli Sevillassa aivan hullu. He auttoivat meitä voittamaan ja toivon saman tapahtuvan sunnuntaina. Toivon kotiedun olevan tärkeässä asemassa, koska sunnuntaina panoksena on MM-kisapaikka.

Lähde: AS