Dani Carvajal on pitkän tauon jälkeen mukana Espanjan A-maajoukkueessa, kun Luis Enriquen miehistö pelaa viimeiset MM-karsintaottelunsa – ellei mahdollista jatkokarsintaa lasketa.

Espanja kohtaa torstaina Kreikan ja ensi viikolla Ruotsin. Ruotsi johtaa karsintalohkoa kahden pisteen erolla Espanjaan. Lohkovoittaja menee suoraan noin vuoden päästä pelattavaan Qatarin MM-lopputurnaukseen ja kakkonen etenee keväällä pelattaviin jatkokarsintoihin.

Jatkuvista loukkaantumisongelmista viime vuosina kärsinyt Carvajal on ollut tälläkin kaudella loukkaantuneena, mutta se on jo taakse jäänyttä elämää.

Carvajal käväisi tiistaina Marcan haastattelussa ja otti muun muassa kantaa Xavin pestiin Barcelonan päävalmentajana. Carvajalin mukaan Barcelonaa on turha laskea pois mestaruustaistelusta, vaikka sarjakärki Real Sociedad on jo 11 pisteen päässä Xavin miehistöstä.

– Ei heitä voi laskea todellakaan pois. Kun Zinédine Zidane tuli valmentajaksemme, olimme 12 pisteen päässä Barcelonasta ja kauden päätyttyä olimme enää pisteen päässä heistä ja loimme heille painetta.

– Xavi tuo muutoksen Barcelonaan. Se on varmaa. Xavin kaltaisen seuralegendan saapuminen Barcelonaan innostaa varmasti koko seurayhteisöä. Vaikka he ovat meidän vastustajia, toivon Xaville kaikkea parasta, koska hän on kollega, Carvajal totesi.

Madridilaismedia on julkisesti syyttänyt Espanjan A-maajoukkueluotsi Luis Enriqueta antimadridismosta, eli Real Madridin vihaamisesta, kun hän on toistuvasti jättänyt Real Madridin pelaajat pois maajoukkueesta. Carvajal ei ole samaa mieltä.

– Olen aina yrittänyt selittää, ettei se ole niin, kun olen lukenut tuollaisia väitteitä. Sellaiset pelaajat, joiden avulla hän uskoo joukkueen toimivan parhaiten tulevat valituksi. On samantekevää, missä joukkueissa pelaajat pelaavat. Enrique on osoittanut sen.

Lähde: MARCA