Syyskaudella hienosti pelannut ja seitsemän täysosumaa La Ligassa iskenyt Raúl de Tomás valittiin sittenkin Espanjan A-maajoukkueeseen, kun Barcelonan Ansu Fati loukkaantui viime lauantaina.

A-maajoukkuekutsu on RDT:n uran ensimmäinen. Madridilaiskärki on kuulunut alkukaudella sarjan parhaimpien hyökkääjien joukkoon ja on Espanyolin hyökkäyspelin sielu.

Vahvana pääpelaajana ja loistavana viimeistelijänä tunnettu de Tomás liittyi Espanjan A-maajoukkueen mukaan maanantaina.

El Chiringuito haastatteli entistä Real Madridin pelaajaa, joka kertoi olevansa halukas palaamaan jossain vaiheessa kasvattajaseuraansa.

– Tietenkin olisin halukas. Totta kai olisin innoissani siitä. Pidän Real Madridia kotinani ja kasvoin siellä. Real Madrid auttoi minua pääsemään kouluun ja siten eroon vaikeista ystävyyssuhteista. Ei minulla ole minkäänlaisia ongelmia sen myöntämisessä, RDT totesi.

Espanyol ja Barcelona iskevät yhteen seuraavalla sarjakierroksella kauden ensimmäisessä derbi barceloníssa.

– Barcelona ei ole hyvässä tilanteessa ja haluamme käyttää sen hyväksemme. Yritämme hakea täyden pistepotin Camp Noulta. Kyseessä on derby ja Espanyolin kannattajille se merkitsee valtavasti, joten menemme sinne taistelemaan.

De Tomás ei osannut odottaa kutsua maajoukkueeseen. De Tomás kertoi olleensa ulkoilemassa koiransa kanssa, kun sai soiton Espanyolista.

– Olin ystäväni kanssa ulkoiluttamassa koiraani rannalla, kun Espanyolin delegaatti soitti minulle ilmoittaakseen olevani mukana Espanjan A-maajoukkueessa. Se oli tunteellinen hetki, sillä olen tehnyt paljon töitä tämän eteen. Se oli valtava ilonaihe. Ilmoitin siitä aluksi kavereilleni WhatsApp-ryhmässä ja sitten soitin isälleni. Luis Enrique kysyi, mitä minulle kuuluu ja toivotti minut tervetulleeksi. MM-kisoissa pelaaminen olisi toteutunut unelma, hyökkääjä sanoi.

Espanja kohtaa marraskuun MM-karsintaotteluissa Kreikan ja Ruotsin.

Lähde: Mundo Deportivo