Xavi on Barcelonan uusi päävalmentaja. Xavi allekirjoitti Barcelonan kanssa kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen.

Xavin kanssa Barcelonan edustusjoukkueessa vuosikausien ajan aikoinaan pelannut Andrés Iniesta otti kantaa ystävänsä uuteen pestiin.

Iniesta on vakuuttunut siitä, että Xavi on valmis valmentamaan Barcelonaa. Iniestan mukaan Xavi ei ole suinkaan uudessa pestissään vain sen takia, mitä hän saavutti aikoinaan pelaajana Barcelonassa.

– Xavi on valmis. Hän on valmistautunut tähän jo pitkään ja on kykeneväinen valmentamaan Barcelonaa. Xavi sopii siihen rooliin täydellisesti. Se on varmaa. Ei ainoastaan sen vuoksi, miten hyvin hän tuntee Barcelonan, vaan koska hän on valmis siihen pestiin. Se on tärkeää. Hän ei ole siellä vain, koska edusti Barcelonaa pelaajana.

Japanilaista Vissel Kobea edustava Iniesta voitti Xavin kanssa lukuisia La Ligan mestaruuksia Barcelonassa. Lisäksi kaksikko pääsi juhlimaan neljästi Mestarien liigan voittoa.

– Toivotan hänelle onnea ja olen vakuuttunut siitä, että Xavi onnistuu tehtävässään, koska hän on valmistautunut tähän pitkään ja on innoissaan voidessaan valmentaa Barcelonaa. Toivon hänelle parasta niin entisenä joukkuetoverina, mutta myös Barcelonalle seurana, Iniesta totesi beIn Sportsille.