Real Madrid kipusi keskiviikkona Mestarien liigan lohkonsa kärkeen, kun se kukisti Shakhtar Donetskin 2-1, ja myöhemmin samana iltana Internazionale haki pisteet Moldovasta 3-1-voitollaan Sheriff Tiraspolista. Mikään suuri näytös ottelu ei ollut. Shakhtar pani Realin ahtaalle, mutta Karim Benzeman kaksi maalia toivat voiton.

Välillä kotijoukkue Real sai kuitenkin kuunnella myös Santiago Bernabéun yleisön vihellyksiä. Valmentaja Carlo Ancelotti ei kuitenkaan ollut niistä pahoillaan.

– Tunnen erittäin hyvin tämän stadionin tunnelman. Yleisö vaatii meiltä paljon motivoidakseen meitä. Aloitimme hyvin molemmat puoliajat, mutta sitten otteemme herpaantui. Niinkin voi käydä.

– On hyvä, että kannattajat herättelevät meitä vihellyksin. Ei se mitään, se auttaa meitä, Ancelotti totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Ancelotti kertoi, että ottelun lopussa hän kehotti joukkuetta laskemaan puolustuslinjaansa, sillä Shakhtar pyrki aktiivisesti etsimään aukkoja puolustuslinjan takaa.

– Matalampi blokki auttoi meitä välttymään näiltä ongelmilta. Lisäksi aloimme tuntea väsymystä. Jos Shakhtaria prässää korkealta, he vahingoittavat joukkuettasi linjojen välissä. Tämä oli erityinen strategiamme tähän peliin ja tätä joukkuetta vastaan.

Real Madrid teki ottelussa vain kaksi vaihtoa. Nacho korvasi Dani Carvajalin 66. minuutilla ja Luka Jovic Karim Benzeman 13 minuuttia myöhemmin. Penkille jäi muun muassa pelikuntoon toipunut ja jo kahden pelin lopussa minuutteja saanut Eden Hazard.

– Hazard on valmis pelaamaan. Hän saattoi pelata tänään tai saattaa pelata lauantaina. Hän tarvitsee minuutteja parhaaseen kuntoon päästäkseen, ja hän saa niitä, kun hetki koittaa. Ajattelin peluuttaa häntä, mutta strategisista syistä katsoin parhaaksi peluuttaa mieluummin Lucas Vázquezin kaltaista laitapelaajaa, Ancelotti selvitti.

Valmentajalla riitti myös ymmärrystä pelaajille, joille ei pelivuoroa herunut pitkästä lämmittelystä huolimatta.

– Vaihdoin kentälle Nachon hallitakseni paremmin heidän vasenta laitaansa ja koska Carvajal alkoi olla fyysisesti väsynyt. Fyysisistä syistä otin pois myös Karimin.

– Ymmärrän, mitä ajattelee pelaaja, joka lämmittelee 40 minuutin ajan, muttei sitten pelaakaan. Marcelo, joka on voittanut monta Mestarien liigaa, lämmitteli 40 minuuttia. Olen pahoillani, ettei hän päässyt kentälle, mutta tänään päätin tehdä vain kaksi vaihtoa. On normaalia suuttua siitä.

[readmore from=Real-Madrid]

Erityiskiitoksen Ancelotti osoitti molemmat Benzeman maalit alustaneelle Viniciukselle.

– Hän on todella hyvässä vireessä sekä maalintekijänä että syöttäjänä. Kiitos molemmista maaleista kuuluu hänelle. Ensimmäisessä hän prässäsi hyvin ja toinen oli hyvä kombinaatio Casemiron ja Benzeman kanssa. Hän on huipputikissä, valmentaja kehui.

Lähde: Real Madridin kotisivut