Atlético Madrid on myynyt alle 200 vieraslippua keskiviikkona pelattavaan Mestarien liigan lohkovaiheen otteluun Liverpoolia vastaan, kertoo The Times.

Lehden mukaan kehnon lippumenekin taustalla on joukkueiden viimevuotinen kohtaaminen, jonka uskotaan johtaneen useisiin koronavirukseen liittyneisiin kuolemiin. Liverpool isännöi Atléticoa Anfieldilla viimeksi 11. maaliskuuta 2020, eli samana päivänä, kun Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian muuttuneen pandemiaksi.

Kyseessä oli viimeinen yleisön edessä pelattu jalkapallo-ottelu Isossa-Britanniassa ennen kuin koronapandemia pakotti kaikki sarjat tauolle.

Anfieldilla oli tuolloin yli 52 000 katsojaa, ja paikallisissa sairaaloissa ilmoitettiin pelin jälkeen 37 uudesta kuolintapauksesta. Siitä ei ole tietoa, lähtivätkö kohtalokkaat tartuntaketjut liikkeelle itse stadionilta vai esimerkiksi ottelun yhteydessä tapahtuneesta matkustamisesta ja baareissa kokoontumisesta.

Atléticolle on myönnetty keskiviikon otteluun 3 000 vieraslippua, mutta niistä on mennyt kaupaksi vain noin 170 kappaletta.

Liverpool voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen kaksi viikkoa sitten Espanjassa maalein 3-2, ja se johtaa lohkoa puhtaalla pelillä. Atlético on lohkossa toisena, tasapisteissä Porton kanssa, otettuaan kolmesta ensimmäisestä ottelustaan neljä pistettä.