Tappio sarjanousija Rayo Vallecanolle oli viimeinen pisara. Barcelona päätti myöhään keskiviikkoiltana antaa potkut seuran päävalmentajalle Ronald Koemanille ja pyrkiä kohti parempia tuloksia uuden miehen ohjeistamana. Koeman oli tehtävään Barcelonan edellisen puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun valinta, ja kiinnostavasti Koemanin potkut tulivat päivälleen samaan aikaan kuin Bartomeun eroilmoitus vuotta aiemmin.

Uutta päävalmentajaa ei olla vielä nimitetty, mutta valinnan uskotaan vahvasti kohdistuvan seuraikoni Xaviin. Tämän viikonlopun Alavés-ottelussa Barcelonaa valmentaa reservijoukkueen valmentaja Sergi Barjuan.

Barcelonan pelaajat ovat hyvästelleet Koemania sosiaalisen median välityksellä potku-uutisen jälkeen. Kaikkein syvimmän ja tunteikkaimman viestin julkaisi Instagramissa 18-vuotias Pedri, jonka Koeman nosti edustusjoukkueeseen ja joka oli koko tämän valmennuskauden ajan joukkueen ehdottomia luottopelaajia.

– Olen pahoillani, etteivät asiat sujuneet kuten halusimme, míster. Tulen aina olemaan kiitollinen kaikesta siitä, mitä teit vuokseni: siitä, että osoitit minuun luottamusta ensihetkestä lähtien ja tilaisuudesta toteuttaa unelmani Barcelonassa. Toivotan sinulle kaikkea hyvää niin henkilökohtaisella kuin ammattimaisella tasollakin, Pedri kirjoitti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pedri González (@pedrigonzalez)

Samansävyisen viestin julkaisi myös toinen Barcelonan akatemian kasvatti Nico González, jolle Koeman on niin ikään tarjonnut tilaisuuksia edustusjoukkueessa. González ehti jäähyväisviesteineen ihka ensimmäisenä asialle.

– Kiitos kaikesta, valmentaja. Tulen aina muistamaan, että sinä olit valmentaja, joka teit unelmastani debytoida edustusjoukkueessa totta. Onnea tulevaisuudessa, González kirjoitti Instagramissa.

Omat hyvästinsä Koemanille heittivät somessa myös muun muassa Óscar Mingueza ja Sergio Busquets, aiemmin mainittuja paljon ytimekkäämmin. Hollantilaisvalmentajaa kiittelivät lisäksi ainakin Ansu Fati, Sergi Roberto ja kesällä Barcelonasta RB Leipzigiin siirtynyt Ilaix Moriba. Sekä tietenkin ahkera somen käyttäjä, Barcelonan kapteenistoon kuuluva Gerard Piqué.

– On ollut suuri ilo olla käytettävissäsi, Ronald Koeman. Toivotan sinulle kaikkea maailman onnea tulevaisuudessa. Tukeva halaus, míster, Piqué twiittasi.

Gerard Piqué

@3gerardpique
Ha sido un placer enorme estar a tus órdenes @RonaldKoeman. Te deseo toda la suerte del mundo en el futuro. Un fuerte abrazo míster.