Rayo Vallecano ja Barcelona iskivät yhteen keskiviikkoiltana La Ligan 11. kierroksella.

Loistavasti kautensa aloittanut Andoni Iraolan Rayo voitti Barcelonan 1-0 ja nousi La Ligassa sensaatiomaisesti neljänneksi.

Barcelonan alkukausi La Ligassa on ollut suorastaan surkea. Barcelona on voittanut kymmenestä sarjaottelustaan vain neljä ja on La Ligassa parhaillaan yhdeksäntenä.

Ronald Koemanin suojatit ottivat luonnollisesti pallon- ja pelinhallinnan itselleen, mutta todellisille maalipaikoille pääseminen osoittautui odotettua vaikeammaksi. Iraolan Rayo sen sijaan puolusti matalassa blokissa, prässäsi aggressiivisesti ja iski nopeasti vastaan.

Kesken alkukauden Rayoon saapunut Radamel Falcao vastasi ottelun ainoasta täysosumasta. Kauden ensimmäisissä otteluissa kolme maalia viimeistellyt Falcao iski Rayon johtoon puolen tunnin kohdalla. Sergio Busquets menetti pallon keskikentällä ja Rayo pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Falcao harhautti vieraiden puolustuksen ja iski pallon komeasti tolpan kautta verkkoon. 1-0.

Barcelona sai toisella jaksolla rangaistuspotkua, mutta Rayo-vahti Stoke Dimitrievski torjui Memphis Depayn yrityksen.

Barcelona haki hanakasti tasoitusmaalia ja onnistui luomaan laadukkaitakin maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui jälleen.

Koemanin asema Barcelonan päävalmentajana heikentyy entisestään. Koeman on edelleen akuutin potku-ihan alla ja saattaa saada potkut lähiaikoina. Barcelonan seurajohto on julkisesti osoittanut tukensa Koemanille, mutta katalonialaismedian mukaan nopeat potkut on edelleen mahdollinen vaihtoehto.

Barcelona jatkaa kauttaan lauantaina isännöimällä Alavésia.