Kauden ensimmäinen el Clásico pelataan sunnuntaina Camp Noulla, kun Barcelona ja Real Madrid iskevät yhteen La Ligan 10. kierroksella.

Barcelona saa myydä Camp Noun loppuun, mutta stadion on tiettävästi tänäänkin puolillaan. Viime sunnuntain Valencia-ottelussa oli noin 47 000 katsojaa. Keskiviikon Kiovan Dynamo -ottelussa sitäkin vähemmän.

Barcelonan ja Real Madridin välinen ottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 17.15. El Clásico on nähtävissä C Moren kanavilta ja suoratoistopalvelusta. Studio käynnistyy klo 16.30.

Ennakkoasetelmat

Kummatkin ovat kärsineet vaikeuksista alkukauden aikana. Barcelona on pelannut huonoa jalkapalloa ja tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Päävalmentaja Ronald Koemanin työpaikka on ollut jo pitkän aikaa pelissä, mutta hollantilaisluotsi saa edelleenkin jatkaa tehtävässään. Barcelona on La Ligassa parhaillaan kahdeksantena ja on voittanut vain puolet pelaamistaan sarjaotteluista.

Barcelona voitti viime viikonloppuna vakuuttavasti Valencian ja pelasi kenties koko kauden parhaan ottelunsa. Mestarien liigassa ottelu Kiovan Dynamoa vastaan oli pelillisesti vaikea, mutta aneeminen Barcelona onnistui siitä huolimatta nappaamaan täyden pistepotin jopa pakkovoitoksi luonnehditussa ottelussa.

Jos Barcelona on kärsinyt vaikeuksista, voi samaa sanoa myös Carlo Ancelottin Real Madridista, vaikka tulokset ovatkin olleet Barcelonaa parempia. Noin kuukausi sitten Real Madrid hävisi Sheriff Tiraspolille Mestarien liigassa ja muutamaa päivää myöhemmin sarjanousija Espanyol voitti Ancelottin miehistön Kataloniassa. Real Madridin peliesityksistä on puuttunut tarvittava tasaisuus. Real Madrid on onnistunut voittamaan tällä kaudella heikoillakin peliesityksillä, mutta toisaalta menettänyt pisteitä pelattuaan laadukkaasti.

On helppo sanoa, että el Clásicon tähtiloisto on jäänyt menneisyyteen. Cristiano Ronaldon, Leo Messin ja Sergio Ramosin kaltaisten pelaajien lähtö vaikuttaa luonnollisesti ottelun yleiseen kiinnostavuuteen ja joukkueiden tasoon. Real Madrid on toki jo tottunut elämään ilman reilut kolme vuotta sitten lähtenyttä Ronaldoa. Barcelona on ollut merkittävissä pelillisissä vaikeuksissa ilman Messiä, mutta se on normaalia.

[readmore from=El-Clasico]

Real Madrid lähtee sunnuntaiseen Clásicoon pienenä ennakkosuosikkina. Real Madridin peliesitykset ovat olleet astetta vakuuttavampia, vaikkei nekään ole suinkaan olleet laadukkaita tällä kaudella. Se kertoo tosin omaa tarinaansa myös Barcelonasta.

Terveystilanteet

Ancelottin miehistö matkusti Barcelonaan mukanaan Dani Carvajal ja Eden Hazard. Kaksikko on kärsinyt viime aikoina tuttuun tapaan loukkaantumisista, mutta kummatkin ovat kuntoutuneet pelikuntoon. Ancelotti totesi lauantaisessa lehdistötilaisuudessaan, ettei aio laittaa kumpaakaan avauskokoonpanoon tällaisessa ottelussa. Gareth Bale ei osallistu Clásicoon lihasvamman vuoksi.

Jordi Alban pelikunto oli arvoitus Clásicon alla, mutta laitapuolustaja on mukana Barcelonan vahvuudessa. Alba sai tällin ottelussa Kiovan Dynamoa vastaan. Sen sijaan Pedri, Ronald Araújo, Ousmane Dembélé ja Martin Braithwaite ovat sivussa Clásicosta. Dembélé matkusti lauantaina Turusta Barcelonaan käytyään Suomessa tapaamassa lääkäriään. Dembélén on määrä palata pelikentille seuraavien viikkojen aikana.

Arvioidut avauskokoonpanot

Barcelona 4-3-3 (Sport): ter Stegen; Alba, Eric García, Piqué, Mingueza; Gavi, Busquets, Frenkie de Jong; Fati, Depay, Dest

Real Madrid 4-4-2 (MARCA): Courtois; Lucas Vázquez, Militão, Alaba, Mendy; Valverde, Casemiro, Modric, Kroos; Vinícius, Benzema

Valmentajien kommentit

Ancelotti ei ole koskaan voittanut ottelua Camp Noulla. Italialaisluotsin mukaan nyt olisi oikea aika rikkoa se tilasto ja napata täysi pistepotti mukaan kotimatkalle Madridiin.

– Real Madridin ja Barcelonan välinen vastakkainasettelu on hyvin suurta. Sitä voi verrata Milanon derbyyn tai Chelsea-Tottenhamiin. En ole koskaan voittanut Camp Noulla, joten nyt on oikea aika voittaa. Puhumme kuitenkin kolmesta pisteestä ja pisteitä on saatava jokaisesta ottelusta, jotta voimme voittaa La Ligan mestaruuden.

– El Clásico on erityinen ottelu. Nyt Clásicossa pelaa eri pelaajat ja mielestäni Barcelonan nuoret pelaajat ovat loistavia. Clásico on aina olemassa, vaikka Messi, Cristiano Ronaldo ja Ramos ovatkin lähteneet, Ancelotti muistutti.

– En tiedä, kumpi saapuu otteluun paremmassa iskussa. Clásicossa ei ole suosikkeja. Barcelona on pelannut hyvin edellisissä otteluissaan. On monia eri asioita, jotka vaikuttavat Clásicon kaltaiseen otteluun.

Koeman on sen sijaan ollut akuutin potku-uhan alla jo pitkään. Paineet ovat kovat.

– Minulla ei voisi olla enempää paineita. Tiedän, että se kuuluu valmentajan työhön, eikä minulla ole sen suhteen ongelmia. Tiedän, miten tärkeitä otteluita Clásicot ovat. Pelaajaurallani voitin ja hävisin Clásicoita. Meidän on nähtävä asioiden positiiviset puolet, jotta voimme nauttia niistä. Tämä on minulle ensimmäinen Clásico valmentajana yleisön edessä, joten se on täysin erilaista, Koeman sanoi.

Koemanilta tiedusteltiin, kummalla on tällä kaudella parempi joukkue käytössään.

– En tiedä. Real Madridin joukkue on kokeneempi, vaikka meilläkin on kokeneita pelaajia. Joukkueemme ovat pitkälti yhtä hyvät. On yksityiskohtia, joissa he ovat parempia ja on myös sellaisia, joissa me olemme heitä parempia. Yritämme saada itsestämme parhaan irti, eikä mielestäni Clásicossa ole suosikkia.

Kuntopuntari

Barcelona, V-V-H-H-V

20.10. Barcelona-Kiovan Dynamo 1-0
17.10. Barcelona-Valencia 3-1
02.10. Atlético-Barcelona 2-0
29.09. Benfica-Barcelona 3-0
26.09. Barcelona-Levante 3-0

Real Madrid, V-H-H-T-V

19.10. Shakhtar-Real Madrid 0-5
03.10. Espanyol-Real Madrid 2-1
28.09. Real Madrid-Sheriff Tiraspol 1-2
25.09. Real Madrid-Villarreal 0-0
22.09. Real Madrid-Mallorca 6-1