Karim Benzema on ollut yksi viime vuosien parhaista maalintekijöistä ja ”yseistä” koko maailmassa. Siitä huolimatta Benzema ei ole vielä koskaan yltänyt Ballon d’Or -äänestyksessä kymmenen parhaan joukkoon.

Tänä vuonna tilanteen uskotaan olevan muuttumassa. Ainakin Real Madridin ranskalaiskärki nimettiin jo 30 pelaajan ehdokaslistalle. Benzema on myös itse todennut julkisesti unelmansa olevan Ballon d’Orin voittaminen.

33-vuotias Benzema on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön. Hän on tehnyt kahdeksassa La Liga -ottelussa yhdeksän maalia ja syöttänyt seitsemän. Myös Mestarien liigassa verkko on heilunut kerran. Viime kaudella Real Madrid jäi ilman pokaalin pokaalia, mutta tuolloinkin Benzema oli joukkueen hyökkäykselle lähes kaikki kaikessa: 46 pelissä syntyi 30 maalia ja yhdeksän maalisyöttöä.

Benzeman maalitahti on ollut vakuuttavaa myös Ranskan maajoukkueessa vajaan kuuden vuoden poissaolon jälkeen. EM-kisoissa hän teki neljä maalia ja viime viikolla pelatussa Nations Leaguen lopputurnauksessa kaksi. Benzeman toinen maali oli upea, ja sillä Ranska tasoitti finaalin Espanjaa vastaan 1-1-numeroihin, nousten lopulta myös voittoon.

Espanjalaislehti AS kysyi lukijoiltaan, pitäisikö Benzeman voittaa tämänvuotinen Ballon d’Or. Vastaukset olivat harvinaisen selkeitä, sillä peräti 76 % lukijoista liputti Benzeman puolesta. 24 prosentin mielestä palkinto kuuluisi jollekulle muulle. Vastauksia oli tullut lähes 21 000.

– Benzeman finaalimaali kuuluisi Louvreen ja hän ansaitsee korkean sijoituksen jo pelkästään sen vuoksi, kehui hyökkääjää Nations Leaguen ottelun jälkeen italialainen La Gazzetta dello Sport -lehti.

Benzeman mahdollisuuksiin on alettu uskoa enemmän Ranskan Nations League -ottelun jälkeen, sillä ilman joukkueen voittamaa pokaalia Ballon d’Oria on usein vaikeaa voittaa. Maalitahti on ainakin ollut huima, sillä kalenterivuonna 2021 Benzema on takonut jo 34 maalia ja täydentänyt niitä 15 maalisyötöllä.

Ballon d’Or on ranskalaisen France Football -lehden perustama palkinto, mutta viimeksi ranskalaispelaaja on voittanut sen vuonna 1998, jolloin maailman parhaaksi valittiin Zinédine Zidane. Benzeman osakkeet ovat nyt nousussa, mutta on hänellä kovia kilpailijoitakin.

Benzemaakin vahvempina ehdokkaina Ballon d’Orin voittajiksi pidetään yleisesti Robert Lewandowskia, Lionel Messiä, Cristiano Ronaldoa ja Jorginhoa. Lewandowskin uskotaan olleen vahvoilla viime vuonnakin, mutta tuolloin Ballon d’Or jätettiin pandemian vuoksi jakamatta. Lohtuna ”Lewy” pokkasi kuitenkin The Best -palkinnon. Puolalaisen maalitahti on jatkunut hurjana, sillä tänä vuonna hän on tehnyt Bayern Münchenille ja maajoukkueelle jo 50 maalia.

[readmore from=Benzema-Karim]

Kuusinkertainen Ballon d’Or -voittaja Lionel Messi on tehnyt puolestaan 42 maalia ja syöttänyt 17. Messi myös voitti kesällä Argentiinan kanssa Copa Américan, joten PSG:hen siirtynyttä tähteä ei voi unohtaa. Cristiano Ronaldo puolestaan voitti maalikuninkuuden sekä EM-kisoissa että Serie A:ssa.

Jorginho on spekulaatioissa tuoreempi nimi, mutta hän oli erittäin ratkaisevassa roolissa vuoden kahdessa suuressa mestarijoukkueessa. Jorginho voitti Chelsean kanssa Mestarien liigan ja Italian paidassa EM-kultaa ja mestaroi molempien keskikentällä suvereeniin tapaan.

Jonkinlaisina mustina hevosina kisassa lienevät ainakin N’Golo Kanté ja Kevin De Bruyne.