La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas syyttää Paris Saint-Germainia Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) taloudellisen reilun pelin sääntöjen (FFP) kiertämisestä.

Pariisilaisjätin rahankäyttö on ollut suurennuslasin alla jo pitkään seuran siirryttyä qatarilaisomistukseen kymmenen vuotta sitten.

PSG osoitti taloudellisen mahtinsa myös tänä kesänä, kun se hankki Barcelonasta lähteneen Lionel Messin palkkalistalleen, jota tähdittivät jo entuudestaan Neymarin ja Kylian Mbappén kaltaiset huippupelaajat.

Kiteytettynä FFP:n tarkoitus on estää seuroja käyttämästä enemmän rahaa kuin ne ansaitsevat. Tebasin mukaan PSG:n tulot eivät mitenkään voi olla sitä luokkaa kuin sen pelaajalista antaa ymmärtää.

– Kritisoin PSG:tä, koska se ei tuota niin paljon rahaa, että sillä olisi varaa tuollaiseen joukkueeseen, kommentoi Tebas L’Équipen haastattelussa.

– Se vääristää kilpailua eurooppalaisen jalkapallon taloudessa. Se ei vastaa oikeita sponsorituloja.

– Miten PSG voi selittää, että sillä on lähes 600 miljoonan euron joukkue? Ligue 1:n voitosta saa enimmillään 45 miljoonaa euroa. Se on mahdotonta.

– Voin osoittaa summien avulla, että FFP-järjestelmää on huijattu. Minua ei kiinnosta, jos Messi ja Neymar jäävät PSG:hen. Pointti on se, että eurooppalainen jalkapallo kärsii tästä paljon. Minä en ole ainoa, joka sanoo niin.