Espanja eteni keskiviikkoiltana UEFA Nations Leaguen Final Four -turnauksen finaaliin voitettuaan yksiosaisessa välierässä Italian 2-1. Lue otteluraportti täältä.

17-vuotias Gavi teki debyyttinsä Espanjan A-maajoukkueessa. Luis Enrique nimesi keskikenttäpelaajan välittömästi avauskokoonpanoon. Barcelonaa edustava nuorukainen pelasi mallikkaan ottelun.

Espanjan A-maajoukkueen päävalmentaja Enrique oli luonnollisesti innoissaan nuorukaisen peliesityksestä. Gavi oli etenkin avausjaksolla yksi Espanjan parhaista.

– Oli selvää, että kyseessä oli hänen ensimmäinen A-maaottelu, mutta tunnemme hänet. Ei ole normaalia, miten hyvin hän pelaa ikäisekseen. Gavi on pelaaja, jolla on persoonallisuutta, hyvät fyysiset ominaisuudet ja lisäksi hän sopii pelitapaamme. Voimme nähdä, että hän kuuluu A-maajoukkueen nykyhetkeen, eikä pelkästään tulevaisuuteen.

Enrique tiesi täydellisesti, mitä Gavi tuo joukkueeseen.

– Olin nähnyt Gavin otteluita juniorimaajoukkueissa, joten tiesin, mitä saamme hänestä. Gavi tuo meille rohkeutta, persoonallisuutta ja lisäksi fyysisyyttä. Gavi miesmerkkasi idoliaan, eli Marco Verrattia ja onnistui siinä loistavasti. Hän kuuluu maajoukkueeseemme, koska hän on laatupelaaja ja tuo tarvittavaa persoonallisuutta voidakseen pelata tällä tasolla.

Gavi nousi kuluvaksi kaudeksi mukaan Barcelonan edustusjoukkueeseen ja on pelannut alkukaudella noin 350 minuuttia ykkösmiehistössä.