Barcelonan alkukauden tulostaso ja peliesitykset ovat olleet sen verran vaatimattomia, että valmentaja Ronald Koemanin potkujen uskotaan olevan enää vain ajan kysymys. Uusvanhaa päävalmentajaa Luis Enriqueä ei mitä ilmeisimmin kuitenkaan pestissä tulla näkemään, sillä ”Lucho” kommentoi spekulaatioita omasta valinnastaan Espanjan A-maajoukkueen lehdistötilaisuudessa näin:

– [Barcelonan puheenjohtaja Joan] Laportalla ei taida olla puhelinnumeroani. Minä olen tässä, koska tietyt henkilöt ovat antaneet minulle sopimuksen, ja tapanani on täyttää sopimukseni ja pitää sanani.

Luis Enrique ei siis usko Joan Laportan hänelle työtarjouksen merkeissä soittavan, eikä hän muutenkaan halunnut Barcelonan sekasortoista tilannetta liikaa kommentoida.

– Minä olen maajoukkueen valmentaja. Vaikka olenkin ylpeä siitä, että olen ollut Barcelonassa, minulla on tarpeeksi työtä omassa hommassani, jotta sotkeutuisin vieraisiin lätäköihin, Luis Enrique kuittasi.

Valmentajakysymyksen lisäksi Luis Enrique sai kommentoida kahta nuorta Barcelonan maajoukkuepelaajaa. Hän valitsi yllättäen mukaan vasta 17-vuotiaan Gavin, mutta jätti toistaiseksi rannalle 18-vuotiaan Ansu Fatin, joka on vasta toipunut loukkaantumisestaan.

– Gavin kanssa haluan vahvistaa näkemääni. Kun näkee hänen tasonsa televisiossa, yllättyy. Olen tuntenut Gavin jo vuosien ajan, koska tutustuin häneen hänen pelatessaan Barcan junioreissa. En epäile hänen tulevaisuuden tasoaan yhtään. Poissaolijoiden vuoksi voin katsastaa nyt uusia pelaajia, Luis Enrique perusteli valintaansa.

– Gavi on hyvin Barcan tyyppinen keskikenttäpelaaja, erittäin kiinnostava pelaaja pallollisena ja pallottomana. On ollut hyvä nähdä häntä omassa joukkueessaan, mutta haluan nähdä hänet maaoukkueessa. Olen varma, että hänen tasonsa riittää.

– Voi olla, että se on vielä aikaista, mutta Gavi saattaa olla avauskokoonpanossa Italiaa vastaan. Hänen luonteensa ei tule yllättämään meitä, mutta nykyinen Barca ei ole paras konteksti. Se on totuus.

[readmore from=Enrique-Luis]

Muu maajoukkuejohto toivoi Luis Enriquen valitsevan jo Ansu Fatinkin mukaan, mutta valmentaja päätti antaa hänelle lisää aikaa päästä huippukuntoon.

– Oli suuri ilo nähdä Ansu Fati siellä, missä haluammekin hänet nähdä. Halusin kyllä valita hänet mukaan, vaikkei hän pelaisikaan, vaan olisi vain kanssamme. On kuitenkin muistettava, miten pitkään hän on ollut sivussa. Nyt on parasta, että hän jää seuraansa, jatkaa palaamistaan omalle tasolleen ja auttaa meitä myöhemmin, valmentaja perusteli.

Lähde: Sport