Ernesto Valverde valmensi Barcelonaa kahden ja puolen vuoden ajan. Valverde sai potkut seurasta tammikuussa 2020.

Luotsi voitti Barcelonassa kummallakin kaudella La Ligan mestaruuden ja Barcelona johti sarjaa, kun hän sai potkut.

Valverde ei ole valmentanut missään potkujen jälkeen, vaikka niistä on kulunut jo yli puolitoista vuotta.

Valverde käväisi ETB:n haastattelussa. Valmentajalta kysyttiin, suuttuiko hän useasti Leo Messille valmentaessaan Barcelonaa.

– Ne ovat asioita, joista en voi puhua. Ne ovat osa mysteeriä. On parempi, ettei ihmiset tiedä, millaisia todellisuudessa olemme. On myös parempi, etteivät he tiedä totuutta.

Valverde valmensi neljän vuoden ajan Athleticia ennen Barcelona-pestiään.

– Se on seura, jossa olen ollut onnellisempi kuin missään muualla, vaikka Athleticissakin oli vaikeita hetkiä. On vaikea löytää samanlaista joukkuetta ja sitoutumista. Se oli loistava joukkue ja se sitoutuneisuus piti meidät kasassa neljän vuoden ajan. Henkilökohtaisella tasolla se oli huikeaa aikaa. Jäähyväiset olivat hyvin vaikeita. Identifioin itseni täysin siihen joukkueeseen, Valverde muisteli aikaansa Athleticissa.

Valverde haluaisi palata valmentamaan, mutta ei ole vielä päättänyt, mitä tekee seuraavaksi.

– Kyllä, on se mahdollista. Oletan palaavani valmentamisen pariin. Sen on oltava jotain erilaista ja motivoivaa. Lähdettyäni Barcelonasta tarvitsin aikaa itselleni ja halusin käyttää sen hyväkseni matkustelemalla, vaikka se onkin vaikeaa pandemian aikana. En vielä tiedä, mitä aion tehdä.

Lähde: MARCA