Kun Barcelona avasi sunnuntaina La Liga -kautensa ottelulla Real Sociedadia vastaan, oli Barcan avauksessa jälleen jotain hyvin tuttua. 18-vuotias Pedri hääri joukkueen keskikentällä ja pelasi jälleen kerran täydet 90 peliminuuttia.

Pedri täyttää marraskuussa 19 vuotta, ja on pelannut viimeisen reilun vuoden aikana suorastaan käsittämättömän määrän otteluita. Hän oli läpi koko viime kauden Barcelonan ehdottomia luottopelaajia, ja pelasi Espanjan paidassa kesällä sekä EM-kisoissa että Tokion olympiaturnauksessa. EM-kisoissa Pedri vietti vaihtopenkillä vain pari minuuttia ja olympialaisten kuudessa ottelussaankin hän pelasi keskimäärin 94 minuuttia per peli (kolme Espanjan peleistä meni jatkoajalle).

Kaikkiaan Pedri pelasi kaudella 2020-2021 yhteensä 73 ottelua (edellä mainitut maajoukkueturnaukset lasketaan viime kauteen kuuluviksi). Monet uskoivatkin nuorukaisen saavan huilivuoron sarja-avauksessa, mutta toisin kävi. Pedri kieltäytyi Barcelonan tarjoamasta kahden viikon lomasta ja pelasi levättyään olympiamatkan jälkeen vain kolme päivää. Nyt Barcelona toivookin, ettei Pedriä valittaisi syyskuun maaotteluihin, jotta hän voisi saada hieman lepoa.

B/R Football

@brfootball
73 games last season. Skipped vacation.

Pedri starts for Barca in their La Liga opener.

He just keeps going... 🏃‍♂️🤯

Pedrin saama vahva luotto on tuomassa Barcelonalle myös lisälaskun. Hän on pelannut nyt kaikkiaan 45 virallisessa Barcelonan ottelussa vähintään 45 minuuttia. Kun otteluita tulee täyteen 50, lankeaa Barcelonalle maksuun viiden miljoonan euron lisäkorvaus Pedrin kasvattajaseura Las Palmasille.

Barcelona osti Pedrin Las Palmasista tämän ollessa 16-vuotias. Suora siirtokorvaus oli viisi miljoonaa euroa, vaikka tuolla kaudella Barca lainasikin miehen vielä Las Palmasille ja maksoi tämän palkankin. Kun varsinainen siirto Camp Noulle tapahtui, lisättiin summaan kaksi miljoonaa euroa. Kun 50 pelatun ottelun (vähintään 45 peliminuuttia) raja näillä näkymin syyskuun lopussa täyttyy, kasvaa summa siten lopulliseen 12 miljoonaan euroon. Edullinen värväys Pedri Barcelonalle oli toki siitäkin huolimatta.

Lähde: AS