Kun Barcelona tiedotti tasan viikko sitten, ettei Lionel Messi jatka seurassa, se tiesi täsmälleen, mitä seuraavana tapahtuisi. Tiedote mullisti kaiken jäätävällä tavalla. Yhteisöpalveluiden käyttäjät alkoivat pöhistä kuin muurahaiset, eikä muusta kuin Messistä ole seitsemään päivään osattu puhua. Nykyisin Messi on Paris Saint-Germainin miehiä.

PSG:ssä Messi jakaa pukuhuoneen Sergio Ramosin kanssa. Sama kaksikko otti 16 vuoden aikana lukuisia kertoja yhteen El Clásicoissa; Ramos Real Madridin paidassa, Messi Barcelonan. Milloin Ramos syöksyi Messin jalkoihin pulkkataklauksella, potkaisi tätä suoraan polvilumpioon, pyyhkäisi kyynärpäällä tämän kasvoja tai pelasi aikaa vippaamalla pallon pienikokoisen argentiinalaisen ylitse.

[readmore from=Messi-Lionel]

Niitä kohtaamisia ovat niin Real- kuin Barça-fanitkin muistelleet kaiholla. Molemmista ikoneista kasvoi kapteeneja. Ramosin käsivarren ympärille kiedottiin nauha vuonna 2015, Messi tarttui vastuutehtäväänsä kolme vuotta myöhemmin.

Tänä kesänä kävi kuitenkin niin kuin kävi. Molemmat joutuivat lähtemään Espanjasta, vaikka he olisivat omien sanojensa mukaan halunneet siellä eloaan jatkaa. Ramosilla syynä oli jatkosopimusjahkailut, Messillä Barcelonan heikko kassatilanne.

– Tykkään pelata maailman parhaiden kanssa ja Messi on ollut yksi parhaista. Olen aina sanonut, että Messillä on paikka joukkueessani, Ramos sanoi TNT Sportsin haastattelussa.

Tänään torstaina ilmaantui Messi PSG:n harjoituksiin ja julkisuuteen saatiin ensimmäisiä kuvia Messistä ja Ramosista saman joukkueen väreissä.

Kuvat ovat vannoutuneille espanjalaisen jalkapallon seuraajille absurdeja ja muistuttavat virhettä huippujalkapalloa pyörittävässä järjestelmässä. Ramosin ja Messin näkemistä PSG:n peliasussa on Twitterissä verrattu videopeleihin, mikä kielii jotain sen kummallisuudesta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

ESPN FC

@ESPNFC
Messi and Ramos meet as teammates for the first time 🤗