Ranskalaiset Ousmane Dembélé, 24 ja Antoine Griezmann, 30, ovat yrittäneet pahoitella esiintymistään vanhassa videoklipissä, jossa kaksikko loukkaa aasialaisia hotellityöntekijöitä. Video on vuodelta 2019, ja se on kuvattu Barcelonan harjoituskiertueen aikana.

Video vuoti sosiaaliseen mediaan viikonloppuna. Sen on taltioinut Dembélé Snapchatissä.

Henkilökunnan yrittäessä kytkeä videopelikonsolia televisioon pelaajia varten, Dembélé kysyy retorisesti Griezmannilta:

– Kaikki nämä rumat naamat. Vain jotta voit pelata Pessiä [Pro Evolution Soccer], eikö sinua hävetä?

– Mikä takapajuinen kieli tuo oikein on? hän sanoo myös ranskaksi japania puhuvista miehistä.

Oletteko teknologisesti kehittyneitä teidän maassa vai ette?

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Katalonialaismedian jäsenet yrittivät maanantaiaamuna tunnistaa, milloin ja missä video on kuvattu. Osa on pyytänyt Blaugranan seurajohtoa myymään Dembélén välittömästi. Griezmann naureskelee videolla ystävänsä vitseille.

Dembélé on julkaissut asiasta oman tiedotteensa.

– Hei kaikki, viime päivinä sosiaalisessa mediassa on levinnyt yksityinen video vuodelta 2019, Dembélé kirjoittaa Instagramissa.

– Kaikki tapahtui Japanissa. Se olisi voinut tapahtua missä päin maailmaa tahansa ja olisin [silti] käyttänyt samoja sanamuotoja.

– Näin ollen en suunnannut [puheitani] kohti mitään tiettyä yhteisöä. Satuin vain käyttämään tätä ilmaisua ystävieni seurassa kiinnittämättä huomiota heidän syntyperiinsä.

– Tämä video on sittemmin tullut julkiseksi. Siksi ymmärrän, että [toimintani] on voinut satuttaa ihmisiä, jotka ovat läsnä näissä kuvissa. Tästä syystä haluaisin esittää heille vilpittömät pahoitteluni.

Anteeksipyyntö ei kaikkia vakuuttanut.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Paul Smedley

@pogzy31
Pretty pathetic attempt at an apology from Dembele.

Barça Buzz

@Barca_Buzz
📲| Ousmane Dembélé on instagram.

Käyttäjä ”Paul Smedley” kutsui Dembélén viestiä ”melko säälittäväksi pahoitteluyritykseksi”.

Seuraavana oli Griezmannin vuoro. Hän vakuutteli Twitterissä:

– Olen aina ollut täysin kaikkea syrjintää vastaan.

– Viime päivinä eräät ihmiset ovat halunneet leimata minut sellaiseksi ihmiseksi, joka en ole. Kiistän minuun kohdistetut väitteet jyrkästi ja olen pahoillani, jos olen loukannut joitain japanilaisia ystäviäni.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Antoine Griezmann

@AntoGriezmann
Je me suis toujours engagé contre toute forme de discrimination. Depuis quelques jours certaines personnes veulent me faire passer pour l’homme que je ne suis pas. Je réfute avec fermeté les accusations qui me sont portées et je suis désolé si j’ai pu offenser mes amis japonais.

Toistaiseksi Barcelona ei ole kommentoinut tapausta. Myöskin Espanjan ja Ranskan jalkapalloliitot ovat pysytelleet vielä poissa julkisuudesta.

Pelaajien tiedotteet sosiaalisessa mediassa saivat kuitenkin jo twitteristeiltä täystyrmäyksen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Eli Dembélé sanoi pahoitteluviestissään: ”Olen rasisti yksityiselämässäni, ja nyt kun klippi vuoti nettiin, se on mitä se on”, twiittasi @ffsjackkk-tili.

Eräs toinen kommentoi tapausta:

– Dembélén pahoittelu meni periaatteessa näin: ”Olen mu**ku joka puolella maailmaa, en vain Japanissa.”

Bishrab-niminen käyttäjä huomasi saman ristiriidan. Hänen mielestään Dembélé sanoi käytännössä: ”Anteeksi, että te jouduitte näkemään tuon, mutta luottakaa [minuun]. Minä olisin rasistinen jokaista aasialaista kohtaan, [sillä] minulle ei ole merkitystä, mistä he ovat kotoisin!”

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

bishrab

@6ishrab
cant even call this shit an apology. dembele pretty much said “sorry yall had to see that, but trust i would be racist to all asians no matter where they from!” 😇

Yksi Manchester United -kannattaja ei puolestaan sulattanut Griezmannilta sitä, että tämä kutsui japanilaisia ”ystävikseen”.

– Älä tule Aasiaan enää ikinä uudestaan, hän pyysi ranskalaistähdeltä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Dembélén ja Griezmannin selitykset herättivät siis runsaasti ärtymystä. Heidän tilanteensa näyttävät muutenkin vaikeilta. Dembélé kärsii jälleen vakavasta loukkaantumisesta, ja Griezmannille etsitään huhuissa uutta seuraa. Kesä oli tietysti muutenkin valtava pettymys, kun Ranska jäi EM-kilpailuissa neljännesvälieriin.

LUE MYÖS: