La Liga -kausi päättyy viikonlopun viimeiseen kierrokseen.

Viimeisellä kierroksella on suorastaan valtavat panokset niin mestaruus- kuin putoamistaistossakin. Lisäksi europaikkataisto on edelleen auki.

Atléticon ja Real Madridin välinen mestaruustaisto

Suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti mestaruustaistoon. Atlético johtaa La Ligaa kahden pisteen erolla Real Madridiin.

Atlético kohtaa vieraskentällä putoamista vastaan taistelevan Valladolidin. Real Madrid sen sijaan isännöi europaikasta taistelevaa Villarrealia, joka tosin lepuuttaa avainpelaajiaan ensi viikon Eurooppa-liigan finaalia silmällä pitäen.

Atlético varmistaa mestaruutensa voittamalla Valladolidin. Lisäksi Atléticolle riittää mestaruuteen Real Madridin pistemenetys. Real Madridin on voitettava Villarreal ja toivottava Atléticon pistemenetystä.

Atlético matkustaa Valladolidiin perjantai-iltana. Thomas Lemar ja Stefan Savic ovat sivussa Atléticon kokoonpanosta. Ranskan EM-kisajoukkueeseen valittu Lemar ei ole vielä toipunut lihasvammastaan. Savic on sen sijaan sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Real Madrid joutuu lauantaiseen otteluun ilman Toni Kroosia, Eden Hazardia, Lucas Vázquezia, Ferland Mendyä ja Dani Carvajalia. Sergio Ramos on sen sijaan mukana Real Madridin kokoonpanossa.

Jompi kumpi tästä kaksikosta juhlii La Ligan mestaruutta lauantaina. Kuva: Getty

– Kausi on ollut hyvin pitkä ja olemme kokeneet sen aikana vaikka ja mitä päästäksemme tähän tilanteeseen. Nyt olemme tilanteessa, jossa kaksi seuraa taistelee mestaruudesta viimeisellä kierroksella. Valladolid-ottelu on kummallekin seuralle finaali. Taistelemme erilaisista tavoitteista ja teemme kaikkemme saavuttaaksemme ne, Atléticon Diego Simeone totesi perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Tärkeintä ei ole se, jatkanko minä Real Madridin päävalmentajana. Joukkue on aina tärkein ja haluamme voittaa mestaruuden. Keskitymme ainoastaan lauantaiseen otteluun. Pelaamme varmasti hyvän ottelun. Jätämme kaiken kentälle ja yritämme voittaa mestaruuden, Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane summasi.

Europaikkataisto

Atlético, Real Madrid, Barcelona ja Sevilla ovat varmistaneet paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa. Taistelu paikoista Eurooppa-liigaan käy kuitenkin kuumana.

Real Sociedad on La Ligassa viidentenä 59 pisteellään. Betis on pisteen perässä kuudentena. Villarreal on tasapisteissä Betisin kanssa seitsemäntenä. Real Sociedad varmistaa viidennen sijan voittamalla Osasunan lauantaisessa baskiderbyssä. Viides sija varmistuu myös, jos Betis ja Villarreal eivät ota omista otteluistaan enemmän pisteitä kuin Real Sociedad.

Villarrealin päävalmentaja Unai Emery kertoi lehdistölle peluuttavansa Real Madrid -ottelussa tällä kaudella vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia, koska UEL-paikka ei ole seuran omissa käsissä ja samalla Emery antaa avainpelaajilleen lepovuoron ennen Eurooppa-liigan finaalia. Villarreal pääsee ensi kauden Mestarien liigan finaaliin voittamalla Manchester Unitedin ensi keskiviikon finaalissa.

Putoamistaisto

Huesca, Elche ja Valladolid taistelevat viimeisestä sarjapaikasta ensi kauden La Ligaan. 33 pisteessä oleva Huesca on parhaillaan 17. sijalla ja siten kiinni säilymisessä. Elche on 18. sijalla tasapisteissä Huescan kanssa. 19. sijalla oleva Valladolid on 31 pisteessä.

Huesca varmistaa sarjapaikkansa voittamalla Valencian, jolla ei ole viimeisellä kierroksella minkäänlaista panosta. Elche varmistaa sarjapaikkansa voittamalla niin ikään ilman panosta pelaavan Athleticin, jos Huesca ei voita Valenciaa. Valladolidin on voitettava Atlético ja samaan aikaan toivottava Huescan ja Elchen tappioita.

La Ligan 38. kierroksen aikataulu

Perjantai 21.05.

22.00 Levante-Cádiz

Lauantai 22.05.

19.00 Valencia-Huesca
19.00 Valladolid-Atlético
19.00 Real Madrid-Villarreal
19.00 Elche-Athletic
19.00 Celta-Betis
19.00 Osasuna-Real Sociedad
19.00 Eibar-Barcelona

Sunnuntai 23.05.

19.30 Granada-Getafe
22.00 Sevilla-Alavés