Neymarin tulevaisuus on yhä kysymysmerkki.

Brasilialaisen eurokevät päättyi jälleen pettymykseen, kun PSG putosi Manchester Citylle Mestarien liigan välierissä.

Neymarin sopimus umpeutuu kesällä 2022, ja lehdistössä on ollut puhetta jatkosopimuksesta. Syystä tai toisesta sopimusta ei ole kuitenkaan allekirjoitettu.

Mikäli Neymar ei jatkosopimusta allekirjoita, PSG:n on käytännössä pakko myydä hyökkääjä tulevana kesänä.

Tuoreiden Espanjasta kantautuvien tietojen mukaan Barcelona on yhä voimakkaasti Neymarin kintereillä. Mitenkään helppoa siirron toteutuminen ei missään nimessä ole, sillä Barcelona rypee talousongelmissa, ja PSG taas tuskin on valmis luopumaan Neymarista alehintaan.

AS:n mukaan Barcelonassa on laskeskeltu, että kasaan olisi kaavittavissa enintään 100 miljoonaa euroa siirtoa varten. Rahat saataisiin kokoon nykyisiä pelaajia myymällä. Liipaisimella voisivat olla esimerkiksi Philippe Coutinho, Miralem Pjanic, Sergi Roberto ja Samuel Umtiti.

Vaikka Neymar-operaatio olisi kallis, AS:n mukaan Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta näkee kaupassa kolmenlaisia hyötyjä. Ensinnäkin Neymar lisäisi Barcelonan kiinnostavuutta, mikä voisi näkyä myös taloudellisesti, kun sponsorit olisivat valmiita maksamaan suurempia korvauksia.

Toinen hyöty olisi pelillinen. Vaikka Neymar on kärsinyt loukkaantumisista, hän on maailman parhaita hyökkäyspään pelaajia, joten hän nostaisi Barcelonan joukkueen tasoa.

Kolmas hyöty olisi se, että Neymarin paluu lisäisi todennäköisyyttä sille, että Lionel Messikin jäisi Barcelonaan.