Xabi Alonso vietti viisi menestyksekästä vuotta Real Madridin riveissä.

Entinen keskikenttäpelaaja, joka valmentaa tätä nykyä Real Sociedadin B-joukkuetta, voitti Santiago Bernabéulla Mestarien liigan, La Ligan mestaruuden sekä kaksi Copa del Reyta.

Riemuvoittojen keskelle mahtui kuitenkin myös ikäviä muistoja, joista synkin oli Alonson mukaan Real Madridin musertava 0-5-vierastappio Barcelonalle vuoden 2010 El Clásicossa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
November 2010: David Villa notched a brace as Barcelona thrashed Real Madrid, 5-0.

Xavi Hernandez ja Pedro Rodriguez olivat vieneet Barcelonan kahden maalin karkumatkalle alle 18 minuutissa, jonka jälkeen David Villa laittoi pallon kahdesti sisään ennen puoliaikavihellystä.

Ottelun loppuhetkillä Jeffren teki isäntien viidennen, mitä ennen Alonso olisi kuitenkin halunnut jo pakata tavaransa ja lähteä kotiin.

[readmore from=Real-Madrid]

– Tiesimme siinä hetkessä, että olimme liian kilttejä, ja että he olivat valmiita tappamaan meidät, kuvaili Alonso Jamie Carragherin Greatest Game –podcastissa.

– Hävisimme sen sarjapelin Camp Noulla 0-5-lukemin ja se oli kautta aikain synkin hetkeni jalkapallokentällä. 20 minuutin pelin jälkeen halusin vain lähteä kentältä, käydä suihkussa ja mennä kotiin.

– Se oli niin kivuliasta. Se antoi meille kuitenkin valtavasti päättäväisyyttä. Emme saaneet olla enää yhtä kilttejä, sillä muuten emme olisi voittaneet heitä [ensi kaudella].