Joaquín täyttää kesällä 40 vuotta.

Betis-legendan nykyinen sopimus seuran kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen, mutta osapuolet allekirjoittavat ensi kauden kattavan jatkosopimuksen lähipäivinä.

Simplemente Fútbol TV haastatteli Betis-luotsi Manuel Pellegriniä, joka kertoi mielipiteensä Joaquínista.

Konkari on päässyt kuluvalla kaudella 14 kertaa avauskokoonpanoon La Ligassa.

– Hän on erityinen tapaus, koska iästään huolimatta hän harjoittelee päivittäin samalla intensiteetillä kuin muutkin pelaajat. Hän ei ole fyysisesti muita heikompi ja hän on ollut aina teknisesti huippupelaaja. Joaquín on Betisin seuralegenda, Pellegrini muistutti.

– Joaquín on elintärkeä apu pukukopissa. Hän allekirjoittaa jatkosopimuksen seuraavien päivien aikana. Hän ei halua jättää Betisiä, enkä minä voi sanoa Joaquínin kaltaiselle pelaajalle, että sinun on lopetettava urasi.

Pellegrini tiedostaa, ettei hän voi välttämättä peluuttaa Joaquínia koko ottelun ajan, mutta muistutti laitahyökkääjän kykenevän edelleen ratkaisevan otteluita.

– Joaquín on huippukunnossa. Ehkä hän ei voi juosta laitaansa edestakaisin 90 minuutin ajan, mutta hän kykenee siihen tunnin tai 30 minuutin ajan. Joaquín kykenee ratkaisemaan otteluita ja hän on tehnyt meille paljon maaleja.