Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez on toiminut Euroopan Superliigan puuhamiehenä yhdessä Juventuksen Andrea Agnellin kanssa.

Viime viikon sunnuntai-iltana julkaistu projekti eli vain muutaman päivän ajan, sillä jopa yhdeksän Superliigaan osallistunutta seuraa ehti poistua sarjasta keskiviikkoon mennessä.

Tällä hetkellä vain Real Madrid, Juventus ja Barcelona ovat mukana Superliigassa.

Madridilaislehti AS haastatteli Péreziä lauantaina. AS kysyi Péreziltä, kaatuiko Superliiga siihen, että ihmiset olettivat sen vievän kansallisia sarjoja huonompaan suuntaan. Lisäksi lehti tiedusteli, vaikuttiko suljetulta sarjalta vaikuttava Superliiga ihmisten mielipiteisiin.

– Kummatkaan väitteet eivät pidä paikkaansa. Superliiga-suunnitelmat eivät vaikuta negatiivisesti kansallisiin sarjoihin. Superliiga-projekti on paras mahdollinen ja teimme sen auttaaksemme jalkapalloa ylittämään nykyisen kriisin. Jalkapallo on vakavasti haavoittunut, koska seurojen talous on surkeassa kunnossa ja meidän on sopeuduttava käynnissä olevaan aikakauteen, Pérez totesi.

– Superliiga ei ole suinkaan kansallisia liigoja huonompaan suuntaan ajava projekti. Tavoitteemme on tuoda enemmän rahaa jalkapalloon. Haluamme tehdä otteluista kiinnostavimpia. Mielestäni UEFA:n uudet Mestarien liiga -suunnitelmat eivät ole oikea ratkaisu, koska ne eivät ole edes nykyistä Mestarien liigaa parempia. Emme voi odottaa vuoteen 2024 asti.

Pérez myönsi Superliigan epäonnistuneen ulostulossaan.

– Loppujen lopuksi olemme tehneet jotain väärin. Ajattelemme suunnitelmaamme uudestaan ja luomme uusia ideoita. Ehkä ratkaisu on se, että huippusarjojen neljä parasta osallistuvat Superliigaan. Jotain on tehtävä, koska 14-24 -vuotiaat nuoret eivät ole enää kiinnostuneita jalkapallosta. Jalkapallolla on neljä miljardia seuraajaa ja niistä puolet kannattavat Superliigaan alun perin osallistuneita seuroja.