Real Madrid selvitti eilen tiensä Mestarien liigan välierävaiheeseen 14. kerran, eli kaksi kertaa useammin kuin mikään toinen joukkue (Barcelonalla ja Bayern Münchenillä välieräpaikkoja on 12). Kun Euroopan Cupkin lasketaan mukaan, on Real Madrid voittanut kilpailun 13 kertaa, kun muilla välieräjoukkueilla Chelsealla, Manchester Cityllä ja PSG:llä on voittoja yhteensä vain yksi. Välieräpaikka ratkesi 0-0-tasapeliin Anfieldilla, kun Madrid oli voittanut avausosassa Valdebebasissa Liverpoolin maalein 3-1.

Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane ei välieräpaikasta kattoon pomppinut, vaan muistutti siitä, että joukkueen nälkä kasvaa syödessä.

– Olemme tässä tilanteessa kaikista poissaoloistamme huolimatta. Emme ole voittaneet vielä mitään, mutta olemme hengissä kahdessa kilpailussa. Joukkue haluaa enemmän, Zidane sanoi Movistar+:n haastattelussa AS:n mukaan.

– Meillä oli vaikeuksia, mutta tiesimme sen etukäteen. Pidimme oman pelimme hyvin kasassa. Meillä oli hankalia vaiheita, mutta voimme olla ylpeitä siitä, mitä teimme.

– Etenkin alussa oli vaikeaa, sillä Liverpool pelasi erittäin hyvin ensimmäiset 15 minuuttia. Se on toki tavallista Mestarien liigan puolivälierissä.

Real Madridin reilu viikko oli erittäin haastava, sillä se kohtasi yhdeksän päivän sisällä kahdesti Liverpoolin ja kerran Barcelonan. Kaikki meni kuitenkin hyvin, sillä Liverpool sai taipua otteluparissa ja Barcelona El Clásicossa.

– Selvisimme tästä pelistä fyysisesti paljon paremmin kuin Barcelonaa vastaan. Pelaajien panostukset ovat olleet valtavia tämän viikon aikana. Poistuimme kaikista kolmesta ottelusta erittäin iloisella mielellä, Zidane muistutti.

– Eniten ihailen pelaajieni luonnetta. Tämä on joukkue, joka pystyy aina parantamaan. Mitä enemmän vaikeuksia joukkueella on, sitä yhtenäisempi siitä tulee. Tietysti tässä joukkueessa on valtavasti pelillistä laatua, mutta pelaajien luonne on kaikkein tärkein.

Kahdelle pelaajalleen Zidane jakoi erityistä kiitosta, vieraalla pelipaikalla laitapuolustajana pelanneelle Fede Valverdelle sekä tärkeitä torjuntoja tehneelle maalivahti Thibaut Courtois’lle.

[readmore from=Real-Madrid]

– Päätimme peluuttaa Valverdeä laitapakkina ja minusta hän pelasi hyvän ottelun. Hän ei pelaa sillä pelipaikalla usein, mutta pärjäsi todella hyvin.

– Courtois on maalivahtimme ja pelaa ilmiömäistä peliä. Olen iloinen hänen puolestaan, koska luotettava maalivahti on erittäin tärkeä. Courtois tekee mahtavaa työtä.

Real Madrid kohtaa välierissä Chelsean. Madridissa pelataan 27.4. ja Lontoossa 4.5.