Espanjasta kuuluu kummia.

Maan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales antoi Cadena SER:lle haastattelun, jossa hän heitti ilmaan melko mullistavia ajatuksia. Rubialesin mielestä koko La Ligan sarjajärjestelmä on pantava uuteen uskoon.

Joidenkin suurseurojen ajama Superliiga kummittelee takavasemmalla, ja otteluruuhkasta on puhuttu jo vuosia. Kansalliset sarjat eivät ole tehneet ongelmakohdille oikeastaan mitään, vaan ennemminkin vain lisänneet rasitusta cupien muodossa.

Nyt Rubiales antoi ymmärtää, että hän olisi valmis tekemään suuriakin myönnytyksiä – kenties Superliigan paineessa tai sitten vain vastatakseen pelaajien ja valmentajien huoleen liiallisesta rasituksesta.

– Sarjojen on autettava vähentämällä pelipäiviä, Rubiales sanoi.

Rubialesin mukaan vaihtoehtoja on kaksi: pääsarjan joukkuemäärän vähentäminen tai sarjajärjestelmän muuttaminen.

– 33 pelipäivää, enemmän kuin kaksi El Clásicoa [Barcelonan ja Real Madridin väliset ottelut], neutraaleja kenttiä… Rubiales listasi ajatuksiaan.

Tällä hetkellä suurimmassa osassa pääsarjoista on 20 joukkuetta, jotka kaikki kohtaavat toisensa kahdesti. Otteluita kertyy siis 38.

Rubiales sanoi myös, ettei usko Superliigan syntymiseen ilman UEFA:a. Samaan aikaan hän korosti Mestarien liigan hienoutta. Espanjan Supercopasta Rubiales sanoi sen verran, että kilpailu palaa Saudi-Arabiaan ensi kaudella. Tänä vuonna neljän joukkueen miniturnaus pelattiin Espanjan Andalusiassa.