Barcelona ja Athletic Bilbao pelaavat pokaalista, kun joukkueet kohtaavat toisensa Espanjan Supercupin eli Supercopan loppuottelussa.

Neljän joukkueen turnauksen finaaliin ei saatu El Clásicoa eikä Baskimaan derbyä, sillä Barcelona voitti välierässä Real Sociedadin ja Athletic Bilbao puolestaan kukisti Real Madridin.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo tämän vuoden puolella. Tammikuun kuudentena päivänä pelatussa ottelussa Barcelona oli La Ligassa vahvempi maalein 3−2.

Kyseinen peli on joukkueiden ainut keskinäinen mittelö tältä kaudelta. Athletic siirtyi ottelussa johtoon jo kolmannella minuutilla, mutta Barcelona iski seuraavat kolme osumaa. Athletic kavensi vielä 90. minuutilla, mutta katalonialaiset pitivät pintansa ja ottivat kolme pistettä.

Barcelona lähtee tuttuun tapaan otteluun ennakkosuosikkina. Blaugrana on historiansa aikana voittanut Supercopan 13 kertaa. Athletic Bilbao on juhlinut turnauksen voittoa kahdesti.

Kuntopuntari

Barcelona, T(V)-V-V-V-T

13.1. Real Sociedad−Barcelona 1−2 rp. (Supercopa)
9.1. Granada−Barcelona 0−4 (La Liga)
6.1. Athletic Bilbao−Barcelona 2−3 (La Liga)
3.1. Huesca−Barcelona 0−1 (La Liga)
29.12. Barcelona−Eibar 1−1 (La Liga)

Athletic Bilbao, V-H-V-H-T

14.1. Real Madrid−Athletic Bilbao 1−2 (Supercopa)
6.1. Athletic Bilbao−Barcelona 2−3 (La Liga)
3.1. Athletic Bilbao−Elche 1−0 (La Liga)
31.12. Athletic Bilbao−Real Sociedad 0−1 (La Liga)
22.12. Villarreal−Athletic Bilbao 1−1 (La Liga)

Valmentajien kommentit

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman myönsi ottelun alla, ettei Supercopan voittaminen ole katalonialaisseuran ensimmäinen huolenaihe. Barcelona keskittyy ensisijaisesti La Ligaan ja Mestarien liigaan.

− Tiedämme, ettei kyseessä ole kaikkein tärkein palkinto. Mutta palkintoja voittamalla voimme näyttää tekevämme asioita oikein ja osoittaa, että meihin voi luottaa, Koeman sanoi.

Koemanin mukaan vastustaja Athletic Bilbao ansaitsi paikkansa loppuottelussa.

− Real Madridin putoaminen välierässä oli esimerkki siitä, että mitä vain voi tapahtua. Ei voi vain pelata lepsusti, muuten vastustaja rankaisee, Koeman lisäsi.

Athletic Bilbaota valmentava Marcelino suhtautui peliin innokkaasti.

− Pelaajamme ovat valmiita näyttämään koko maailmalle. Pelaajat ovat motivoituneita lyömään Barcelonan ja voittamaan turnauksen, baskiseuran valmentaja kertoi.

Athletic saa motivaatiota altavastaajan asemastaan.

− Athleticille olisi iso asia voittaa tämä palkinto sen jälkeen, kun Barcelona ja Real Madrid olisivat kaatuneet, Marcelino jatkoi.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Jordi Alba, Clément Lenglet, Ronald Araújo, Sergiño Dest, Pedri, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite, Ousmane Dembélé.

Athletic Bilbao: Unai Simón, Ander Capa, Unai Núñez, Íñigo Martínez, Mikel Balenziaga; Óscar de Marcos, Unai Vencedor, Dani García, Iker Muniain; Iñaki Williams, Raul García.

Poissaolijat

Barcelona:
Philippe Coutinho (polvivamma)
Ansu Fati (polvivamma)
Gerard Piqué (polvivamma)
Sergi Roberto (reisivamma)

Athletic Bilbao:
Yuri Berchiche (reisivamma)
Unai López (polvivamma)
Peru Nolaskoain (lihasvamma)

Barcelonalta merkittävää on se, että Lionel Messin pelaaminen on epävarmaa. Voit lukea asiasta lisää TÄSTÄ.

Ottelun televisiointi

Ottelu alkaa kello 22.00 Suomen aikaa. Peli on katsottavissa Elisa Viihde Sportilla. Ottelussa on suomenkielinen selostus.