Tänä iltana pelataan kauden ensimmäinen derbi Madrileño, kun Real Madrid isännöi Atléticoa Estadio Alfredo Di Stéfanolla.

Ottelu ei ole merkittävä ainoastaan paikalliasetelmansa vaan myös mestaruustaiston kannalta. Sarjakärki Atlético on pelannut ottelun Real Madridia vähemmän, ja voitolla se voisi karata jo yhdeksän pisteen päähän Los Blancosista. Barcelona on jäänyt jo 12 pisteen päähän Atléticosta.

Atléticon maalia vartioi illalla totuttuun tapaan Jan Oblak, joka on valittu neljästi sarjan parhaaksi pelipaikallaan. Slovenialaistorjujalta kysyttiin Marcan haastattelussa, voisiko Atlético voitolla päättää paikalliskilpailijansa mestaruushaaveet lopullisesti.

– Se on derby, todella tärkeä ottelu. Erittäin vaikea peli vastustajan kentällä. Meillä on vastassa Madrid, joka pelasi Mestarien liigassa mahtavan ottelun (2-0-voitto Borussia Mönchengladbachista). Menemme kentälle täynnä tahtoa, uskoa ja itseluottamusta. Sitten näemme, olemmeko ansainneet pisteen, kolme vai mitään. Yritämme voittaa ottelun ja tehdä parhaamme.

Real Madrid on hävinnyt tällä kaudella muun muassa Alavésille ja sarjanousija Cádizille, mutta toisaalta se on myös voittanut Barcelonan ja Sevillan. Oblakin mukaan illan vastustajasta ei voikaan tehdä arvioita yksittäisen tuloksen tai esityksen perusteella.

– Madrid on mahtava seura, joka voi hävitä pelin tai kaksi tai kolme… ja sitten he voittavat tärkeän ottelun. Heitä vastaan on aina vaikea pelata. Madrid muuttaa ajattelunsa ja rupeaa yhtäkkiä voittamaan. Niin on käynyt ennenkin, että he vaikuttavat häviävän mestaruustaiston, mutta sitten he voittavatkin sen. Me kunnioitamme heitä, mutta kentälle mentäessä on annettava kaikkensa. Kummatkin joukkueet haluavat voittaa. Voittaja on se, joka ansaitsee sen enemmän.

Oblak on valmistaunut otteluun muun muassa katsomalla Madridin kapteenin Sergio Ramosin rangaistuspotkuja videolta. Ramosille sattui viime kuussa maaottelussa parikin pilkkumokaa, mutta hän on yhä todella vaarallinen 11 metristä.

– Ramos on osoittanut, että hän osaa laukoa pilkkuja todella hyvin. Hän odottaa maalivahdin reaktiota ihan loppuun asti. Jos häntä vastaan ennakoi, hän laukoo toiseen kulmaan.

– Jos hän on kylmäpäinen ja odottaa, häntä vastaan on pienempi mahdollisuus torjua. Olen katsonut videoita ja analysoinut niitä ollakseni mahdollisimman valmis pilkun varalta.