Keskiviikkona varmistui, että Espanja on mukana Mestarien liigan pudotuspeleissä kaikkien neljän joukkueensa voimin. Torstai-iltana selviää, saako se täyden kolmen joukkueen rintaman myös Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Kaksi La Liga-joukkuetta on jo jatkopaikkansa varmistanut. Villarreal ei tänään edes pelaa, sillä sen kotiottelu azerbaidzhanilaista FK Qarabagia vastaan jouduttiin siirtämään käytännössä koko vierasjoukkueen sairastuttua koronavirukseen. UEFA:n odotetaan ilmoittavan pian, pelataanko peliä ylipäätään, sillä mitään panosta siinä ei ole. Villarreal on jo varmistanut lohkovoittonsa ja Qarabag jää varmuudella saman lohkon viimeiseksi.

Myös Granadan jatkopaikka on jo varma, mutta se tarvinnee vielä pisteitä saavuttaakseen lohkovoiton. Ennen päätöskierrosta Granadalla on pisteen etumatka niin ikään jatkopaikkansa jo varmistaneeseen PSV Eindhoveniin. PSV kohtaa tänään kotikentällään kyproslaisen Omonian, ja Granada vierailee Kreikassa PAOK:n vieraana. Kummankaan vastustajilla ei siis ottelussa panosta ole.

Kovin paikka on illalla joka tapauksessa mahtavan alkukauden La Ligassa pelanneella Real Sociedadilla. La Real vietti monta kierrosta putkeen sarjansa kärkipaikalla, mutta joutui päästämään Atlético Madridin edelleen sunnuntaisen tasapelinsä myötä. Joka tapauksessa 25 pistettä 12 ottelusta on baskiseuralta väkevä näyte syyskunnosta.

Eurooppa-liigassa Real Sociedadin jatkopaikka ei kuitenkaan ole vielä varma, ja tänään sillä on edessä vaikein mahdollinen peli, vierasottelu lohkokärki Napolia vastaan. Napolilla on lisäksi tunteikas tapahtuma, sillä sen kotistadion ristitään virallisesti Diego Armando Maradona -stadioniksi.

– Olen hirvittävän ylpeä saadessani johtaa tätä joukkuetta mahtavan suureen peliin. Olen ollut realsociedadilainen pikkupojasta lähtien, ja on kunnia johtaa joukkuetta Maradonan stadionin avajaisiin. On tietysti selvää, että haasteemme on suuri, Real Sociedadin valmentaja Imanol Alguacil totesi lehdistötilaisuudessa pelin alla AS:n mukaan.

Lohkon toisessa pelissä samaan aikaan varmuudella sarjajumboksi jäävä Rijeka isännöi hollantilaista AZ Alkmaaria. Real Sociedad ja Alkmaar ovat tasapisteissä, mutta etu on baskiseuralla keskinäisten ottelujen vuoksi. Jatkoon päästäkseen Real Sociedad tarvitsee siis tänään vähintään saman määrän pisteitä kuin Alkmaarkin. Voitolla Real Sociedad ohittaisi Napolin ja voittaisi samalla koko lohkon.

– Pelaajat ovat innokkaita ja vakuuttuneita siitä, että voimme voittaa ja päästä jatkoon. Me olemme Eurooppa-liigan eniten maalipaikkoja luonut joukkue, ja nyt tehtävämme on voittaa Mestarien liigan tasoa olevaa joukkuetta vastaan, Alguacil kuvaili.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

Päänvaivaa valmentajalle aiheuttaa joka tapauksessa se, että joukkue joutuu otteluun ilman kahta tärkeää tehopelaajaansa, loukkaantuneita David Silvaa ja Mikel Oyarzabalia.

– Me olemme La Real, olivatpa he mukana tai eivät. Olemme näyttäneet pelaavamme hyvin myös silloin, kun pelaajia on poissa, joten en ole huolissani. Me olemme Real Sociedad, emme pelkkä David tai Mikel, Alguacil lisäsi.

Ottelu Napoli-Real Sociedad alkaa kello 19.55 ja sitä voi seurata tuttuun tapaan C Moren kanavilta. Myös ottelu PAOK-Granada alkaa kello 19.55.