Zinédine Zidane johdatti ensimmäisellä valmennusrupeamallaan vuosina 2016-2018 Real Madridin kaikkiaan yhdeksään eri pokaaliin. Hän lähti Realista keväällä 2018 suurena mestarina, mutta palasi takaisin jo maaliskuussa 2019 Julen Lopeteguin ja Santiago Solarin lyhyiden pestien jälkeen.

Zidanen toisella rupeamalla Real Madrid on hävinnyt La Ligassa kaikkiaan yhdeksän ottelua pelaamistaan 57 pelistä. Viime kaudeltakin toki heltisi liigamestaruus, joten Zidanen ”Midaksen kosketus” on yhä tallella.

Palataan kuitenkin noihin yhdeksään tappioon. AS on nostanut jutussaan esille mielenkiintoisen tilaston, sillä noilla tappioilla on yhteinen nimittäjä. Kaikissa yhdeksässä pelissä, jotka Real Madrid on Zidanen toisella valmennuspestillä hävinnyt, on aloituskokoonpanossa pelannut kokenut brasilialainen laitapuolustaja Marcelo. Viimeksi näin kävi sunnuntaina, kun Real Madrid hävisi Valencialle 1-4, Marcelon aiheutettua yhden Valencian kolmesta rankkarista.

Marcelon tilastot Valencia-ottelusta olivat kaksiulotteiset. Hän antoi ottelussa Madridin pelaajista eniten harhasyöttöjä (12) ja menetti eniten palloja (23), mutta antoi toisaalta kymmenen keskitystä ja onnistui myös yhdeksän kertaa pallonriistossa, yhdessä Luka Modricin kanssa joukkueestaan useimmin.

Marcelo putosi penkille Solarin alaisuudessa Sergio Reguilónin tieltä, mutta sai Zidanen palattua luottamuksensa takaisin. Nyt tuo luottamus kuitenkin tuntuu horjuvan, sillä Zidane on antanut sekä tällä että viime kaudella vasempana laitapakkina enemmän peliminuutteja Ferland Mendylle kuin Marcelolle.

Syy voi olla siinä, että 28 sarjaottelussa, joissa Marcelo on avannut, Real Madrid on kärsinyt yhdeksän tappiota ja voittanut vain 16 peliä. Kun noin joka kolmas peli päättyy tappioon, antavat tilastot varaa toivoa parempaa.

Ferland Mendylle tilastot hymyilevät aivan toisella tavalla. Mendyn ollessa avauskokoonpanossa Real Madrid on voittanut 23 ottelustaan 17 ja pelannut kuusi kertaa tasan. Mestarien liigassa Mendykin on saanut tosin maistaa tappiota peräti neljä kertaa avauskokoonpanossa ollessaan.

[readmore from=Marcelo]

Joka tapauksessa Zidanen palattua Real Madridin ruoriin joukkue on välttynyt tappiolta sarjaotteluissa vain silloin, kun Marcelo ei ole aloittanut. 29 pelistä ilman Marceloa Real Madrid on voittanut 20 ja pelannut yhdeksän tasapeliä.

Koronatauon jälkeen Marcelo on ollut Real Madridin avauskokoonpanossa kaikkiaan neljässä ottelussa: peleissä Cádizia, Shakhtar Donetskia, Huescaa ja Valenciaa vastaan. Näistä peleistä Real voitti vain Huescan ja hävisi kolme muuta. 32-vuotiaalla Marcelolla on sopimusta Realin kanssa kesään 2022, mutta tahdilla, jolla tappioita ropisee Marcelon pelatessa, ei olisi ihme, jos rooli alkaisi kutistua entisestään.