Barcelonan ja Real Betisin yhteisomistuksessa olevalle Emersonille riittää ottajia.

Lehtihuhujen mukaan laitapakin perässä ovat aiemmin olleet Internazionale ja Tottenham. Nyt kilpajuoksuun on Mundo Deportivon mukaan liittynyt myös Bayer Leverkusen.

Saksalaislehti Kicker kertoo, että Lukas Hradeckyn Leverkusen olisi valmis maksamaan Emersonista 20-30 miljoonaa euroa. Lisäksi saksalaisseura hyväksyisi sen, että sopimukseen sisällytettäisiin takaisinosto-optio.

Mikäli mainittu summa toteutuisi, tarkoittaisi se sitä, että Emersonin siirtomarkkina-arvo olisi noussut kohisten miehen ensimmäisen La Liga -kauden aikana. Barcelona osti brasilialaisen viime kesänä 12 miljoonalla eurolla Atlético Mineirosta.

Barcan ja Betisin yhteisomistajuus on tarkoittanut käytännössä sitä, että Emerson lainattiin heti Barcelona-siirron jälkeen Betisiin kuuden miljoonan euron korvausta vastaan. Hänen lainansa on määrä jatkua Betisissä kesään 2021 saakka, ja Betisille on luvassa tietty prosenttiosuus pelaajan seuraavasta siirrosta.

Emerson on tällä kaudella pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 24 ottelua ja iskenyt tehot 3+5. Tilastoitaviin pelitekoihin nojaavan Whoscoredin rankingin mukaan Emerson on tällä kaudella ollut Betisin viidenneksi paras pelaaja.

[readmore from=Barcelona]

Mahdollisen Leverkusen-kaupan toteutuminen riippuu parista tekijästä. Ensinnäkin: onko Betis valmis luopumaan pelaajasta jo nyt? Ja toiseksi: mitä tapahtuu Nélson Semedolle? Jos Semedo myydään, Barcelona mahdollisesti pyrkii katkaisemaan Emersonin lainan ennenaikaisesti ja pitämään miehen itsellään.

Yksi haaste on EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiö. Tällä hetkellä kolme kiintiöpaikkaa on Arthurin, Arturo Vidalin ja Ronald Araújon hallussa. Jos Barca haluaisi Emersonin itselleen, jostakusta pitäisi luopua. Ja Emerson ei taatusti ole ensimmäisenä listalla, mikäli Lautaro Martínezin ja Neymarin saaminen on mahdollisuuksien rajoissa. Heiltä molemmilta kun niin ikään puuttuu EU-passit.