Lionel Messin tulevaisuus Barcelonassa puhuttaa vuodesta toiseen. Messi on edustanut FC Barcelonaa uskollisesti kohta 20 vuotta, mutta on julkista tietoa, että hänen sopimuksessaan on pykälä, joka sallii siirron muualle korvauksetta myös tulevana kesänä.

Messin ikätoveri ja hyvä ystävä, La Masia -akatemiasta niin ikään huipulle noussut Cesc Fábregas ei ole kuitenkaan alkuunkaan huolissaan siitä, etteikö Messi viihtyisi Barcelonassa vielä pitkään.

– Juttelen Messin kanssa. Hänen ajatuksensa on ollut aina uran päättäminen Barcelonassa. Tietysti seurassa voi tapahtua vaikka mitä, mutta minä luotan vakaasti siihen, että Messi pelaa uransa loppuun saakka Barcelonassa, 32-vuotias Fábregas sanoi Cadena Copen viikon takaisessa haastattelussa.

Samassa yhteydessä Fábregas paljasti, että hänen isoisoäidillään on koronavirus, mutta iäkäs sukulainen potee sairautta ”kotioloissa”.

– Hän voi hyvin, hänen tilansa on vakaa ja hän on hyvällä tuulella. Vaikka hän onkin jo 95-vuotias, hän on reagoinut hoitoon hyvin. Hän on hoivakodissaan, koska vain harvoja tuonikäisiä päästetään sairaalaan, keskikenttäpelaaja selvitti.

Fábregas itse on viettänyt koronakaranteeniaan Monacossa, sillä hän siirtyi AS Monacoon tammikuussa 2019. Oma parveke on ollut tärkeä kunnon ylläpitämisessä.

– Asun kerrostaloasunnossa. Treenaan parvekkeelle, jonna olen laittanut kuntopyörän, juoksumaton ja seuran minulle antaman kuntoilulaitteen.

– Ulkonaliikkumiskielto on voimassa ainakin toukokuun 11:nteen päivään saakka. Katsotaan, pääsevätkö seurat sopuun valtion kanssa, jotta voisimme alkaa treenata. Harkinnassa on treenaminen kahden miehen ryhmissä, eri aikoina, mutta katsotaan.

[readmore from=Fabregas-Cesc]

Fábregas kertoi, että hänellä on ollut uransa aikana mahdollisuuksia siirtyä pelaamaan myös Barcan veriviholliseen Real Madridiin. Pelaajana kohuttu loikka ei ole toteutunut, mutta hän ei sulje ajatusta pois, jos ura jalkapallon parissa jatkuu valmentajana.

– Minulle on selvää, että koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Pelaajana ehkä voikin, mutta valmentajana asia on eri. Valmentaja voi valmentaa uransa aikana 30 joukkuetta. Pelaajien sopimukset ovat pidempiä, ja valmentajana tilaisuuksia on enemmän, koska potkut voi saada kahdessa päivässä, Fábregas puntaroi.

Lähde: Sport