Piskuinen Fuenlabrada yllätti monet keväällä ja onnistui kuin onnistuikin nousemaan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Segunda B:stä Segundaan.

Kyseessä on Fuenlabradan seurahistorian ensimmäinen kausi täysammattilaissarjassa.

Madridin esikaupunkialueelta kotoisin olevan seuran odotettiin luonnollisesti putoavan välittömästi takaisin Segunda B:hen, sillä joukkueen pelaajamateriaalin ei odotettu riittävän Segundan tasolle. Ja mitä vielä.

Kotiottelunsa Fernando Torresin kunniaksi nimetyllä stadionilla pelaava Fuenlabrada on 16 pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukossa toisena. Vain suorastaan loistavaa ja ylivoimaista kautta pelaava Cádiz on kerännyt Fuenlabradaa enemmän pisteitä. Fuenlabrada on napannut 16 ottelusta jopa 28 pistettä.

Kyseessä on paras sarjanousija 20 vuoteen Segundassa. Edellisen kerran sarjanousija on aloittanut kautensa Segundassa yhtä hyvin syksyllä 2001, jolloin Xerez nappasi 16 ensimmäisen kierroksen aikana 31 pistettä ja nousi lopulta La Ligaan.

Fuenlabradan esimerkkinä toimii kuluvaksi kaudeksi La Ligaan noussut Mallorca. Mallorca nousi viime kaudeksi Segundaan ja nousi samana keväänä La Ligaan. Kaksi sarjanousua vuoden sisään on nähty vain kertaalleen espanjalaisessa jalkapallossa. Eibar onnistui siinä kaudella 2014-15.

Jos sarjan pienin seura on sarjassa toisena ja siten nousemassa La Ligaan, ei samaa voi sanoa sarjan suurimmista seuroista. Perinteikäs Deportivo on aloittanut kautensa surkeasti, ottanut vain yhden voiton ja kerännyt 16 ottelusta vain 10 pistettä. Deportivo on sarjassa viimeisenä ja putoamisviivan parempi puoli on jo viiden pisteen päässä.

Kuusi ja puoli vuotta sitten muutaman sekunnin päässä Mestarien liigan välieristä ollut Málaga on aloittanut Deportivon tavoin kauden surkeasti. Viime kaudeksi Segundaan pudonnut Málaga on 19. sijalla sarjassa ja on voittanut tällä kaudella vain kolme ottelua.

Lähde: MARCA