Kepa siirtyi elokuussa Athleticista Chelseaan noin 80 miljoonalla eurolla.

Baskivahdista tuli siten historian kallein maalivahti. Kepan debyyttikausi Valioliigassa sujui mukavasti, mutta ei ollut kaukana, ettei koko Chelsea-siirtoa olisi koskaan tapahtunut.

Real Madrid oli nimittäin hyvin kiinnostunut Kepasta talvella 2018. Kepa ehti käydä jo Madridissa seuran lääkärintarkastuksessa, mutta lopulta Zinédine Zidane ei halunnutkaan vahtia riveihinsä.

Kepa kommentoi epäonnistunutta Real Madrid -siirtoa Marcalle.

– Mielestäni se ei ollut huono kokemus. Se oli yksi kokemus lisää elämässäni, ja minun oli elettävä se läpi. Opin siitä paljon, koska kävin läpi niin paljon asioita. Se auttaa tulevaisuudessa. Minusta puhuttiin jatkuvasti. Koko maailmalla oli mielipide minusta, Kepa muistaa.

– Kuten olemukseeni kuuluu, en halunnut puhua julkisuudessa ennen kuin kaikki olisi ohi, mutta minulla oli haluja päästä puhumaan julkisesti siitä. Ne olivat vaikeimpia hetkiä.

Kepa olisi siirtynyt Real Madridiin ilmaisella siirrolla, sillä vahdin silloinen sopimus oli päättymässä. Lopulta Kepa allekirjoitti Athleticin kanssa rahakkaan jatkosopimuksen ja muutamaa kuukautta myöhemmin vahti vaihtoi maisemaa kohti Lontoota.