Real Madrid saa paistatella vielä vajaat kolme viikkoa puolustavana Mestarien liigan voittajana. Madrid voitti Mestarien liigan historiallisesti kolmesti peräkkäin vuosina 2016-2018. Kaupan päälle se sai päättää jokaisen kyseisistä vuosista myös mestaruusjuhliin, sillä Real valloitti jokaisella kerralla myös seurajoukkueiden MM-turnauksen.

Eurooppalaisten joukkueiden dominointi seurajoukkueiden MM-kisoissa on ilmeisesti ollut FIFA:lle liikaa, sillä tänä vuonna ei seurajoukkueiden MM-turnausta pelata. Seuraavan kerran maailman parhaan seurajoukkueen tittelistä pelataan kesällä 2021, rajusti uudistuvalla turnausformaatilla.

Seuraavassa turnauksessa pelaa kaikkiaan 24 joukkuetta, jotka jaetaan kahdeksaan kolmen joukkueen lohkoon. Jokaisen lohkon voittaja selviytyy puolivälieriin.

24 joukkueesta kahdeksan tulee Euroopasta. Mukaan turnaukseen pääsevät Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan edellisten neljän kauden voittajat. Näin ollen ensimmäisinä eurooppalaisjoukkueina pilettinsä uuteen superturnaukseen ovat jo lunastaneet Real Madrid ja Atlético Madrid, vuosi sitten euromestaruutta juhlineet seurat.

Tänä keväänä näille tekee seuraa kaksi brittijoukkuetta, sillä Mestarien liigan finaalissa kohtaavat Liverpool ja Tottenham, ja Eurooppa-liigan finaalissa Chelsea ja Arsenal. Barcelona saa sen sijaan jännittää mukaanpääsyään vielä tulevan kahden kauden ajan.

Mikäli jokin seura voittaa mestaruuden välillä 2018-2021 kahdesti tai useammin, täydennetään Euroopan osallistujalistaa seurarankingin korkeimmalla sijalla olevalla, ei-mestaruutta voittaneella seuralla.

Eurooppalaisjoukkueille seuraa kisoissa tekevät kuusi joukkuetta Etelä-Amerikasta. Paikkansa mukana ovat jo lunastaneet kaksi edellistä Copa Libertadoresin voittajaa, brasilialainen Gremio sekä argentiinalainen River Plate.

Afrikka, Aasia ja Pohjois- ja Keski-Amerikka saavat kisoihin kolme joukkuetta kukin. Oseania lähettää turnaukseen yhden edustajan. Välttämättä se ei tule Uudesta-Seelannista, sillä tänä keväänä Oseanian Mestarien liigan loppuottelussa pelaa kaksi uusikaledonialaista joukkuetta.

Uuden seurajoukkueiden superturnauksen isäntämaata ei ole vielä lopullisesti valittu. Seurajoukkueiden MM-turnaus korvaa FIFA:n kalenterissa historiaan jäävän Confederations Cupin. Tavallisesti järjestelyoikeuden saisi suunnitelmien mukaisesti seuraavan MM-turnauksen isäntämaa, mutta koska vuoden 2022 MM-isäntä Qatarissa on kesäkuussa liian kuuma, pidetään Japania suosikkina turnausisännäksi. Ensimmäinen seurajoukkueiden super-MM-turnaus pelataan 17.6.-4.7.2021.

Lähde: AS