Valencian toppari Gabriel Paulista on ollut alkaneella kaudella päävalmentaja Marcelinon selvä luottomies.

Brasilialaistoppari on pelannut yhtä lukuunottamatta jokaisessa sarjakamppailussa täydet minuutit. Marcelino on luottanut Paulistaan myös luonnollisesti Mestarien liigassa. Jälki on ollut vakuuttavaa ja 27-vuotias Paulista pelaa uransa parasta jalkapalloa, vaikka Valencian alkukausi on ollut muuten heikko.

Madridilaislehti AS käväisi haastattelemassa Paulistaa maajoukkuetauon keskellä Valenciassa. Paulista kertoi koskettavan tarinan siitä, kuinka päätyi ammattilaispelaajaksi. Kolmen lapsen perheestä jokainen yritti vuorollaan ammattilaisuutta, mutta vain Gabriel onnistui tavoitteessaan.

– Myös isoveljeni yrittivät päästä jalkapalloammattilaisiksi. Näin heidän itkevän useasti, kun heille ei annettu mahdollisuutta siihen. Olen hyvin uskovainen ja 17-vuotiaana Jumala antoi minulle mahdollisuuden. Eräs poika osti El Taboao Serra -nimisen seuran Brasilian nelosdivarista. Kyseinen seura pelaa Taça Sao Paoloa, joka on maan tärkein junioriturnaus, Paulista avasi.

Paulistan isoveli ei saanut koskaan mahdollisuutta tavoitella ammattilaisuutta tosissaan. Se vei hänet lopulta väärille teille ja kohti kuolemaa.

– En ole koskaan aiemmin kertonut tätä julkisuudessa. Veljeni halusi olla ammattilainen, mutta kukaan ei antanut hänelle mahdollisuutta. Elämä favelassa on hyvin vaikeaa ja hän valitsi väärän tien. Hän aloitti tekemään asiat väärin. Poliisi ampui hänet vain 21-vuotiaana. Seuran ostanut poika oli ollut veljeni lapsuudenystävä. Eräänä päivänä hän soitti äidilleni ja sanoi antavansa minulle mahdollisuuden, jota veljelläni ei koskaan ollut.

Paulista on pelannut loistavan uran lähtökohtiin nähden.

– En voinut pettää heidän luottamustaan. Annoin kaikkeni päivittäin pelatakseni korkealla tasolla. Myöhemmin Vitória de Bahía soitti minulle. Silloin debytoin Brasilian pääsarjassa ja allekirjoitin ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Myöhemmin Villarreal teki tarjouksen aja se muutti minun ja perheeni elämät. Kiitän kaikkia siitä, mihin olen päässyt. Sitä poikaa, perhettäni, Vitóriaa, Villarrealia, Arsenalia ja Valenciaa, Paulista totesi.